Αναζήτηση

Δευτέρα, 5 Μαΐου 2014

Η Δημοτική Αναγέννηση Παπάγου - Χολαργού έχει τις απαντήσεις.


ΠΑΠΑΓΟΥ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
04 Μάιος 2014
ΕΝΝΕΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ - 6 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ 
Κεχρής Γιάννης - Δημοτική Αναγέννηση Παπάγου-Χολαργού

1. Ας υποθέσουμε ότι σήμερα είναι η επομένη των εκλογών και είναι ο συνδυασμός σας αυτός που τις έχει κερδίσει. Ποιές θα ήταν οι προτεραιότητες που θα θέτατε για τον 1ο χρόνο της θητείας σας σαν δήμαρχος; 
 
Απόλυτη προτεραιότητα για εμένα είναι η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής στον Δήμο, η αξιοπρεπής διαβίωση και η ανακούφιση των συμπολιτών μας που έχουν πραγματικά ανάγκη. Συγκεκριμένα, μαζί με τους συνεργάτες μου θα εργαστούμε για την άμεση ανάπτυξη ενός δικτύου που θα παρέχει στοχευμένες κοινωνικές υπηρεσίες σε συγκεκριμένες, ευπαθείς κοινωνικά ομάδες (άτομα με αναπηρία, μονογονεϊκές οικογένειες, τρίτεκνες οικογένειες, πολύτεκνες οικογένειες, μακροχρόνια άνεργοι, χαμηλοσυνταξιούχοι κ.ά.).
 
2. Με ποιά κριτήρια σκοπεύετε να ορίσετε τους συνεργάτες σας στις θέσεις των αντιδημάρχων και προέδρων στα όργανα, τις επιτροπές και τα τοπικά συμβούλια του δήμου;
 
Η έως τώρα πορεία μου καταδεικνύει ότι κριτήρια επιλογής των συνεργατών μου αποτελούν οι ικανότητες και η εμπειρία τους. Επιλέγω τους συνεργάτες μου με βάση αυτό που μπορούν να προσφέρουν και όχι λόγω κάποιας ανιαρής προεκλογικής συμφωνίας. Μένω μακριά από τις παθογένειες, τις αγκυλώσεις και τα βαρίδια του παρελθόντος. 
 
3. Ο νόμος προβλέπει τη λειτουργία πλήθους επιτροπών και συμβουλίων στο πλαίσιο λειτουργίας του δήμου. Οι περισσότερες από αυτές παραμείναν ανενεργές ή υπολειτουργούσαν μέχρι σήμερα. Σκοπεύετε να αλλάξετε αυτή την κατάσταση; αν ναι , πώς σκοπεύετε να εκμεταλλευτείτε στο μέλλον αυτά τα θεσμικά όργανα;
 
Προτεραιότητα για τη Δημοτική Αναγέννηση είναι η επαναλειτουργία όλων των επιτροπών και των συμβουλίων τα οποία είτε παραμένουν ανενεργά είτε υπολειτουργούν.
 
Στόχος μας είναι η αξιοποίηση κάθε δυνατότητας που παρέχει το θεσμικό πλαίσιο για την εξασφάλιση της συμμετοχής του Δημότη στη διαμόρφωση του μέλλοντος του Δήμου μας. 
 
Η αξιοποίηση των κατάλληλων ανθρώπων στις κατάλληλες θέσεις, σε συνδυασμό με την κείμενη νομοθεσία για τη λειτουργία των επιτροπών και των συμβουλίων θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. 
 
4. Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα του Δήμου, έχει να κάνει με την συντήρηση κτηρίων και εγκαταστάσεων; Με ποιό τρόπο σκοπεύετε να λύσετε αυτό το ζήτημα; Θεωρείται ότι το υπάρχον εργατικό δυναμικό του δήμου αρκεί; 
 
Η συντήρηση των κτηρίων και των εγκαταστάσεων αποτελεί αναμφισβήτητα ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα του Δήμου μας. Η αξιοποίηση του υπάρχοντος εργατικού δυναμικού, σε συνδυασμό με τη συνεργασία νέων επιστημόνων και τεχνοκρατών, χωρίς τον αποκλεισμό της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει το εφαλτήριο για την επίλυση αυτού του προβλήματος. 
 
Η Δημοτική Αναγέννηση, με την περιπτωσιολογική αξιοποίηση των δυνατοτήτων που δίνει το νέο ΕΣΠΑ, θα επιλύσει αυτό το μείζον ζήτημα προσφέροντας ουσιαστική λύση στους συνδημότες μας. 
 
5. Θεωρώντας αυτονόητο ότι η δημοτική αρχή οφείλει να ανταποκρίνεται στο «κοινό» αίσθημα και τις ανάγκες του τόπου, ποιούς τρόπους θα χρησιμοποιήσετε προκειμένου να δίνεται η δυνατότητα στους δημότες να εκφράζουν την άποψή τους για τα θέματα του τόπου; 
 
Βασική προτεραιότητα της Δημοτικής Αναγέννησης Παπάγου - Χολαργού είναι η προώθηση της προσωποποιημένης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου μας με σκοπό την παροχή σύγχρονων και διαρκώς αναβαθμιζόμενων υπηρεσιών. 
 
Συγκεκριμένα, η υλοποίηση του Προγράμματός μας εγγυάται: 
  • Τη δημιουργία του «Ψηφιακού Δήμου», με την εισαγωγή των νέων, ψηφιακών τεχνολογιών. 
  • Την Ηλεκτρονική Διαβούλευση, με την ενεργό συμμετοχή του Δημότη στη Διοίκηση του Δήμου. 
 
Βέβαια, βασική αρχή αποτελεί ότι το γραφείο του Δημάρχου θα είναι πάντα ανοιχτό για τον Δημότη. 
 
6. Αν είχατε τη δυνατότητα να απευθύνετε μια και μόνο ερώτηση απ’ ευθείας σε κάποιον από τους συνυποψηφίους σας, ποιά θα ήταν αυτή; 
 
Πιστεύω πως όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά πρέπει να δίνουμε απαντήσεις και όχι να ρωτάμε ο ένας τον άλλον. Οι Δημότες γνωρίζουν, ότι η Δημοτική Αναγέννηση έχει τις απαντήσεις!


Δεν υπάρχουν σχόλια: