Αναζήτηση

Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014

Ανοιχτή Επιστολή προς τους Δημότες Παπάγου – Χολαργού


Γράφει ο
 
Δρ. Χρήστος Τερζής

Ιστορικός των επιστημών - Αρχαιομουσικολόγος

Επιστημονικός Συνεργάτης Ακαδημίας Αθηνών

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
Παπάγου – Χολαργού


Χολαργός 16-5-2014

Αγαπητοί συνδημότες,

Είναι ομολογουμένως δύσκολο να πείσεις λέγοντας την αλήθεια. Ορισμένοι θά 'λεγαν αδύνατον. Άλλωστε, η ιστορία έχει δείξει ότι στην πολιτική υπάρχουν τα πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται, κι εκείνα που γίνονται αλλά δεν λέγονται. Κυρίως, όμως, γιατί ο απλός, καθημερινός πολίτης έχει εξαπατηθεί από την εικόνα, έχει υποστεί την ανεπάρκεια και την ανοησία, έχει προδοθεί από την υποκρισία, έχει ατιμαστεί από την αλαζονεία. Αποφασίζει να απέχει από τα κοινά. Επιλέγει να πορευτεί με τις δικές του δυνάμεις, γνωρίζοντας ότι το πολιτικό κατεστημένο θα βρίσκεται πάντοτε απένταντί του. Αποτέλεσμα; Το πολιτικό σύστημα κυριαρχεί και ο φαύλος κύκλος επαναλαμβάνεται.

Είναι πραγματικά άδικο, ο τόπος που γέννησε τη Δημοκρατία, να στερείται πολιτικών ανδρών. Να μην διακρίνει τον καλύτερο. Να μην προκρίνει τον ικανότερο. Γιατί πάντα υπάρχουν τα ικανά, έντιμα και ανιδιοτελή πρόσωπα, αλλά, μπορεί κανείς να τα εντοπίσει μονάχα αν ψάξει πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας, έξω από το σκηνικό που πολύ προσεκτικά στήνει πάντοτε στις μέρες πριν από τις εκλογές το πολιτικό κατεστημένο.

Στο Δήμο μας, ανάμεσα στους εννέα υποψηφίους για το αξίωμα του Δημάρχου, υπάρχει ένας, κατά την εκτίμησή μου, πολιτικός άνδρας που διαθέτει τις ικανότητες, το δυναμισμό, αλλά και το πολιτικό ήθος να αλλάξει αυτή την κατάσταση. Δεν διστάζει να συγκρουστεί με τοπικά συμφέροντα, να τσαλακώσει την εικόνα του προκειμένου να πείσει για το κοινό συμφέρον. Δεν αναζήτησε το γυαλιστερό προσωπείο που θα μπορούσε εύκολα να αγοράσει από τους επικοινωνιολόγους. Στο πρόσωπό του αναγνωρίζουμε το δικό μας αυθεντικό πρόσωπο. Είναι δημοκράτης, κινείται με κριτήριο τη δικαιοσύνη. Μιλά λίγο, με λόγο μεστό και τεκμηριωμένο. Ακούει πολύ. Είναι ο πολιτικός άνδρας της σύνθεσης, όχι της επιβολής της μιας γνώμης. Επέλεξε τους συνεργάτες και συμπαραστάτες του στη διεκδίκηση της δημοτικής μας αρχής με γνώμονα την ικανότητά τους να προσφέρουν. Δεν συμβιβάστηκε και δεν έκανε συναλλαγές με τους λεγόμενους "πολιτικούς παράγοντες" που θέλουν να πιστεύουν ότι ελέγχουν τους πολίτες με τάχα τες δικές τους προσωπικές ψήφους. Είναι εδώ για μάς, για όλους εμάς.

Αυτός ο πολιτικός άνδρας που με την ψήφο όλων μας, μπορεί αύριο να γίνει ο Δήμαρχός μας είναι ο Γιάννης Κεχρής. Ας κάνουμε όλοι ένα βήμα μπροστά. Με την εμπιστοσύνη μας, με την αυριανή ψήφο μας στο πρόσωπό του, ας δώσουμε πνοή στον όμορφο Δήμο μας.

Με τον απόλυτο σεβασμό στο προσωπικό πολιτικό κριτήριο όλων,

Χρήστος Τερζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: