Αναζήτηση

Πέμπτη, 1 Μαΐου 2014

Γεώργιος Λάττας - Βιογραφικό


Χειρουργός Ουρολόγος - Ανδρολόγος 
Πιστοποιημένος Ρομποτικός Χειρουργός

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1962. Αν και μεγάλωσα σε γειτονική περιοχή, μπορώ να αισθάνομαι πλέον πως ως ενεργός δημότης του Καλλικρατικού μας Δήμου, καθώς από το 2000 κατοικώ μόνιμα στου Παπάγου και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στο Χολαργό (τόσο στο ιδιωτικό μου ιατρείο, όσο και στην Κλινική ΙΑΣΩ GENERAL).

ΣΠΟΥΔΕΣ

Σπούδασα αρχικά στην Οδοντιατρική σχολή και στη συνέχεια αποφοίτησα από την Ιατρική σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης. Ως ειδικευόμενος ιατρός εργάστηκα στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία 251 ΓΝΑ και 401 ΓΣΝ, καθώς και στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Αθήνας, απ’ όπου πήρα την ειδικότητα του Χειρουργού Ουρολόγου.
Έκανα μετεκπαίδευση στην Ενδοσκοπική Επεμβατική Ουρολογία και το 2010 στη Ρομποτική Χειρουργική, στο κέντρο πειραματικής χειρουργικής του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.
Είμαι μέλος διεθνών επιστημονικών συλλόγων, όπως η Ευρωπαϊκή Ουρολογική Εταιρεία και η Αμερικάνικη Εταιρεία Ενδοουρολογίας. 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ

Θεωρώντας ότι το έργο του ιατρού δεν πρέπει να εξαντλείται στα στενά επαγγελματικά πλαίσια της εργασίας του, αλλά πρέπει συνεχίζεται στον ευρύτερο κοινωνικό χώρο με δράσεις που αφορούν στον εθελοντισμό, την πρόληψη και την ενημέρωση:
Συμμετέχω ανελλιπώς ως εθελοντής ιατρός στο έργο των Δημοτικών Ιατρείων, τόσο του Παπάγου από την ίδρυση του, όσο και του Χολαργού την τελευταία τριετία.
Έχω οργανώσει και παρουσιάσει πλήθος ενημερωτικών ομιλιών στο ευρύ κοινό, με θεματολογία σχετική με την υγεία και την πρόληψη.
Επί σειρά ετών αρθρογραφούσα ανελλιπώς σε δυο από τα γνωστότερα περιοδικά του χώρου του αυτοκινήτου, διατηρώντας μόνιμη στήλη, που αφορούσε θέματα σχετικά με την υγεία και την οδική ασφάλεια.

Έκανα την πρώτη μου αναγνωριστική προσπάθεια στον στίβο των Δημοτικών Εκλογών συμμετέχοντας το 2010 ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Είμαι παντρεμένος με την Φρόσω Παπαθεοδώρου, Διευθύντρια ΩΡΛ στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, κόρη του Γυμνασιάρχη πολλών από τους συντοπίτες μας και υπηρεσιακού προέδρου, κατά την μεταπολίτευση, της τότε κοινότητας Παπάγου, Απόστολου Παπαθεοδώρου.
Έχουμε δυο παιδιά, τον Αλέξανδρο, αριστούχο φοιτητή της σχολής Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον Νικόλα, μαθητή της Τετάρτης Δημοτικού στο Αρσάκειο του Ψυχικού.