Αναζήτηση

Πέμπτη, 1 Μαΐου 2014

Γεράσιμος (Μάκης) Κανέλλος - Βιογραφικό Οικονομολόγος


Ονομάζομαι Γεράσιμος Κανέλλος και είμαι γέννημα θρέμμα Χολαργού, οι περισσότεροι με ξέρετε ως Μάκη τόσα χρόνια. Γιος του ναυπηγού μηχανολόγου και δραστήριου επιχειρηματία Σπυρίδωνα Κανέλλου και της επιχειρηματία Μαρίας Κανέλλου. Φοίτησα σε όλες τις βαθμίδες της βασικής εκπαίδευσης στα σχολεία του Παπάγου, συνεπώς ο δήμος μας είναι ο φυσικός μου βιότοπος. Αισθάνομαι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον τόπο που μεγάλωσα και θεωρώ ότι η προσπάθεια, προσωπικότητα, αξιοπιστία, κατάρτιση και ακεραιότητα του Γιάννη Κεχρή καλύπτουν πλήρως το κύρος μου ως πολίτη για να δηλώσω μέσω του συνδυασμού του την συμμετοχή μου ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.

Πτυχιούχος στην διοίκηση και δίκαιο εμπορικής ναυτιλίας του πανεπιστημίου του Plymouth (Bsc in Maritime Administration and Maritime Law) με πτυχιακή διατριβή την εφαρμογή του διεθνούς κώδικα ασφάλειας στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις (The implementation of the ISM Code).

Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Μάστερ στην Τραπεζιτική και στις Χρηματοδοτήσεις στο κρατικό πανεπιστήμιο της Ουαλίας (University Of Wales, MA Banking and Finance) με διατριβή στις μεθόδους χρηματοδότησης της ναυτιλιακής βιομηχανίας (Thesis : A comparative study on the modes of financing the shipping industry).

Κάτοχος δεύτερου μεταπτυχιακού τίτλου Μάστερ στην Διεθνή Οικονομία από το πανεπιστήμιο Bocconi του Μιλάνου με  εξειδίκευση στην χρηματο-οικονομία (SDA Bocconi - Msc International Economics and Management ) και διατριβή με θέμα τις οικονομικές επιπτώσεις της σύγκλισης της Ευρώπης των 27 κρατών μελών ( Thesis : The economic repercussions of a 27 member Europe), η οποία έλαβε και βαθμό άριστο με 4.5/5.

Υπηρέτησα 21 μήνες στο Πολεμικό Ναυτικό στην θέση του οικονομικού διαχειριστή στο Φ/Θ Θέτις και στην Διοίκηση Ναυτικής Εκπαίδευσης στο γραφείο προαγωγών Υπαξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού. 
Εργάστηκα για πολλά χρόνια σε ναυτιλιακή εταιρία του Πειραιά στους τομείς της διοίκησης και στις χρηματοδοτήσεις όπου ως μέλος του εταιρικού κλιμακίου έλαβα μέρος σε τέσσερα σημαίνοντα επιχειρηματικά ταξίδια στο εξωτερικό (Ρωσία, Ουκρανία, Τουρκία, Ρουμανία) με σκοπό την εκπόνηση αναπτυξιακών σχεδίων.
Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιούμαι στον τομέα της ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων. Μιλάω Αγγλικά και Ιταλικά. Οι αγαπημένες μου ασχολίες είναι η μελέτη επιστημονικών συγγραμμάτων, η ενημέρωση, οι επενδύσεις, η κιθάρα και η αντισφαίριση. Επιπρόσθετα, είμαι ενεργό μέλος του συλλόγου αποφοίτων του πανεπιστημίου Bocconi στην χώρα μας.

Αγαπώ οτιδήποτε είναι αυθεντικό και ανόθευτο και πιστεύω ότι η ιδανική υποστήριξη στις επερχόμενες εκλογές θα προέρχεται από όσους επιθυμούν να δουν έμπρακτη αλλαγή στην καθημερινή τους διαβίωση εντός του δήμου μας.

Θέσεις

Η εφαρμογή της παρούσας νομοθεσίας (Νόμος Καλλικράτη) επέφερε 270 νέες αρμοδιότητες στους δήμους ενώ επήλθε κατακόρυφη μείωση της κρατικής στήριξης. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης ήταν οι δήμοι να έρθουν αντιμέτωποι με την οικονομική δυσπραγία και την παύση αναπτυξιακών έργων.  Πολλά έχουν γραφεί κατά καιρούς για τις κοινοτικές επιδοτήσεις στους δήμους και πολύ λίγα έργα έχουν γίνει. Πιστεύω σε συγκεκριμένη μέθοδο δράσης για την ανέξοδη χρηματοδότηση του δήμου μας, από φορείς Ευρωπαικούς μεν αλλά όχι απαραίτητα μέσω του ΕΣΠΑ. Δεν ισχυρίζομαι αναπτυξιακό οργασμό, υποστηρίζω ότι σε περίπτωση εκλογής μου επιθυμώ να εργαστώ για να αποδείξω μέσω επιστημονικής πειθούς το αξιόχρεο του δήμου μας και την πιστοληπτική του φερεγγυότητα σε ευρωπαικούς φορείς οι οποίοι επιχορηγούν δράσεις των δήμων μέσω Project financing, από ταμεία που διατίθενται για τον σκοπό αυτό (όπως για παράδειγμα το CDLF σήμερα). Τέτοιες ενέργειες θα οδηγήσουν στην ανέξοδη (EU Grants) ή χαμηλότοκη χρηματοδότηση του δήμου μέσω της επιτυχούς κατάθεσης μελετών βιωσιμότητας για οποιοδήποτε μελλοντικό εγχείρημα του. Δεν ανακαλύπτουμε εκ νέου την πυρίτιδα, απλά θέτουμε σε λειτουργία κάποιες λύσεις που υπάρχουν ήδη σε Ευρωπαικό πλαίσιο και από όπου δραστήριοι δήμοι και κοινότητες επωφελούνται.  Εκτιμώ ότι η επικοινωνία και αδελφοποίηση με δήμους του εξωτερικού που έχουν επιτύχει τέτοια χρηματοδότηση είναι ιδιαίτερα σημαίνουσα. Σημαντικό επίσης είναι ότι συναπόφοιτοι και φίλοι μου εργάζονται σε φορείς όπως η Ευρωπαική Τράπεζα Επενδύσεων, το Συμβούλιο της Ευρώπης και η Κομισιόν που θα μπορούσαν να αποτελέσουν παγοθραύστη στην προσέγγιση μας σε τέτοιους δαιδαλώδεις οργανισμούς και να κατευθύνουν την δράση μας κατάλληλα. Όπως αντιλαμβάνεται κανείς μια τέτοια δράση εφόσον επιχορηγηθεί μπορεί να  προσφέρει την δυνατότητα μιας αυτοτελούς τύπου ανάπτυξης για την περιοχή αφού οι συμμετέχοντες σε οποιοδήποτε μελλοντικό έργο θα είναι κατά προτεραιότητα δημότες μας. Η διαφάνεια δε των διαδικασιών θεωρείται δεδομένη αφού η ελεγκτική αρχή είναι ο ίδιος ο χρηματοδοτικός φορέας.
Ένας άλλος τομέας που επιθυμώ να ασχοληθώ είναι η δημιουργία μιας ετήσιας αθλητικής δραστηριότητας (τουρνουά αντισφαίρισης) με χρηματικό έπαθλο στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις του δήμου μας που θα αποτελέσει πόλο έλξης για την περιοχή μας και για την οποία εκτιμώ ότι είναι εύκολο να βρεθούν χορηγοί. Θα προσφέρει δε διαφήμιση για τον τόπο μας και έσοδα στην περιοχή.
Τέλος, θα ήθελα να ευχηθώ οι εκλεκτοί δημότες μας να μετουσιώσουν την εξαιρετική ποιότητα, τόσο σε ήθος όσο και σε κατάρτιση, του ανθρώπινου δυναμικού της Δημοτικής Αναγέννησης Παπάγου-Χολαργού σε νίκη.