Αναζήτηση

Κυριακή, 11 Μαΐου 2014

Παναγιώτης Κων. Σκιαδάς - Bιογραφικό


Διευθυντής Γενικός Χειρουργός 
Νοσοκομείου “MetropolitanΓεννήθηκα στη Λαμία το 1966.

Το 1978, μετά από γραπτές εξετάσεις, πέτυχα στη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή, από την οποία αποφοίτησα 1ος τον Ιούνιο του 1984 με γενικό βαθμό απολυτηρίου 20.

Το 1984 εισήχθην 55ος στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών μετά από Πανελλήνιες εξετάσεις. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στην Ιατρική Σχολή το 1990 με βαθμό πτυχίου «Άριστα» και μέσο όρο βαθμολογίας 9,46 καταλαμβάνοντας την 1η θέση μεταξύ των φοιτητών του ίδιου έτους. Τον Οκτώβριο του 1991 σε ειδική τελετή και παρουσία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών τιμήθηκα με βραβείο και υποτροφία ύψους 4.000.000 δραχμών, επειδή αποφοίτησα 1ος από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το ακαδημαϊκό έτος 1989-1990.

Σε όλα τα έτη των σπουδών μου στην Ιατρική Σχολή ελάμβανα για τις επιδόσεις μου υποτροφίες από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Παράλληλα έλαβα μετά από γραπτό διαγωνισμό (1ος μεταξύ 283 συνυποψηφίων) την υποτροφία του κληροδοτήματος Αντωνίου Παπαδάκη.

Από το 1993 έως 1999 ειδικεύθηκα στη Γενική Χειρουργική στην Ελλάδα και τη Μεγάλη Βρετανία.
Το Φεβρουάριο του 2000 έλαβα κατόπιν εξετάσεων τον τίτλο της ειδικότητας της Γενικής Χειρουργικής.

Το Μάϊο του 1997 ανακηρύχθηκα Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά την κρίση της διδακτορικής μου διατριβής με θέμα «Ιατρικές αντιλήψεις στο έργο του Πλάτωνα» έλαβα ομόφωνα το βαθμό «Άριστα». Τον Αύγουστο του 2002 κατέθεσα αίτηση για τη θέση του Λέκτορα της Ιστορίας της Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο του 2000 μετεκπαιδεύτηκα στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική στο Νοσοκομείο “Leeds General Infirmary” της Μεγάλης Βρετανίας. Η μετεκπαίδευσή μου χρηματοδοτήθηκε από υποτροφία της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοσκοπικής Χειρουργικής.

Από το 1998 έως το 2002 μου απονεμήθηκαν σε ειδικές τελετές 7 βραβεία στα πλαίσια των μετεκπαιδευτικών μαθημάτων, τα οποία διοργανώνει η Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία.

Το Μάϊο του 1996 στα πλαίσια του 22ου Πανελληνίου Ιατρικού Συνεδρίου έλαβα το 1ο βραβείο καλύτερης παρουσίασης προφορικής ανακοίνωσης από νέο επιστήμονα.

Έως σήμερα έχω παρακολουθήσει περισσότερα από 80 Πανελλήνια και διεθνή ιατρικά συνέδρια, στα οποία έχω παρουσιάσει 50 εργασίες. Παράλληλα έχω δημοσιεύσει 27 εργασίες, 11 εκ των οποίων σε διεθνή περιοδικά.

Από το 1995 έως το 2002 παρακολούθησα ανελλιπώς τα ετήσια μετεκπαιδευτικά σεμινάρια Χειρουργικής, τα οποία διοργανώνει η Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 15 ετών έχω παρακολουθήσει πλήθος μετεκπαιδευτικών μαθημάτων και σεμιναρίων (Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής, Αγγειολογίας-Αγγειοχειρουργικής, μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα αντιμετώπισης τραύματος ATLS κ. λπ.) στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Από το Νοέμβριο του 2000 έως το Μάρτιο του 2005 εργάσθηκα ως Επιμελητής Γενικός Χειρουργός στο Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν». Από το Μάρτιο του 2005 έως σήμερα εργάζομαι ως Διευθυντής Γενικός Χειρουργός στο Νοσοκομείο “Metropolitan”.

Είμαι μέλος του Βρετανικού Ιατρικού Συλλόγου και τακτικό μέλος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας  Ενδοσκοπικής Χειρουργικής και της Ελληνικής Εταιρείας Τραύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: