Αναζήτηση

Σάββατο, 26 Απριλίου 2014

Ιωάννα Νίτσιου - Βιογραφικό

Στιχουργός

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Στην περιοχή του Χολαργού, ζω τα τελευταία 17 χρόνια. Είμαι παντρεμένη και έχω 2 παιδιά. Επέλεξα συνειδητά αυτή την περιοχή για μόνιμη κατοικία, κατά αρχή, γιατί ήθελα τα δύο παιδιά μου να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον, όπου οι άνθρωποι θα γνωρίζονται μεταξύ τους, θα ενδιαφέρονται για τον τόπο τους, όχι απρόσωπα, αλλά με αλληλεγγύη και κοινωνικότητα. Τελείωσα το Sain George και φοίτησα 6 χρόνια στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Ασχολούμαι επαγγελματικά με το στίχο και τα λόγια μου, τα έχουν μελοποιήσει και τραγουδήσει σπουδαίοι  καλλιτέχνες. Υπήρξα εκλεγμένο  μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δημιουργών Ελληνικού Τραγουδιού με το Γ. Χατζηνάσιο, το Δ. Ιατρόπουλο το Γ. Κατσαρό και άλλους συναδέλφους δημιουργούς, καθώς και ραδιοφωνικός παραγωγός.  Είμαι μέλος της ΑΕΠΙ , ενώ τώρα, κάνω τα πρώτα δειλά βήματα, με συγγραφική αποτύπωση σκέψης σε ένα μυθιστόρημα, το οποίο ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί. Υπήρξα στέλεχος του ΕΚΑΒ, από ιδρύσεώς του, στο διοικητικό προσωπικό, με σημαντικό βήμα, τη συμμετοχή μου σε έκδοση νόμου, για την ασφαλιστική κάλυψη των διασωστών, τόσο κατά την επίγεια προσφορά τους στο συνάνθρωπο, όσο και στις αεροδιακομιδές. Τα τελευταία χρόνια, οι Διοικήσεις του ΕΚΑΒ, μου εμπιστεύτηκαν τη διαχείριση και κατανομή των επιχορηγήσεων από το Υπουργείο Υγείας, για όλους τους προμηθευτές του ΕΚΑΒ , ανά την Ελλάδα. Συμμετείχα στην 5μελή ομάδα, που συνέταξε την Έκθεση Αξιολόγησης του ΕΚΑΒ, για το Υπουργείο Υγείας , ενώ ασχολήθηκα ενεργά με τα προβλήματα των συναδέλφων μου, αν και δεν ήμουν διασώστρια, μέσα από το Σύλλογο των Εργαζομένων.

Διετέλεσα Πρόεδρος σε Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων για περισσότερο από 13 χρόνια. Ήμουν Γραμματέας στην Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων του Χολαργού. Ενεργό μέλος στην Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του νέου Δήμου Παπάγου Χολαργού. Εκλεγμένη εκπρόσωπος στη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή, ενώ συμμετείχα και ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος του Συνδυασμού "Συμπολιτεία Παπάγου-Χολαργού" στις προηγούμενες  Δημοτικές Εκλογές .
Τέλος, υπήρξα μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Α. Λαμπρινής και πολύ αργότερα, μέλος της Τοπικής Οργάνωσης Χολαργού.
Γεγονός είναι, ότι δέχτηκα αρκετές προτάσεις από συμπολίτες μας, για συμμετοχή μου σε συνδυασμούς και από την κοινότητα του Χολαργού, αλλά και του Παπάγου. Επίσης, είναι γεγονός, ότι είχα αρνηθεί, θεωρώντας, ότι δε χρειάζεται να "ανήκω" κάπου, προκειμένου να προσφέρω στον τόπο που ανασαίνω. Ωστόσο, μια συνάντηση με το Γ. Κεχρή, ο οποίος ανήκε σε αντίθετη πολιτική φιλοσοφία από τη δική μου , αλλά, με δεδομένο την ανθρώπινη ζωή, ως εφαλτήριο λόγου, εφόσον ως γιατρός, ανήκει στην οικογένεια, όλων εκείνων των συνανθρώπων μας, που έχουν σκοπό ζωής τον ίδιο τον άνθρωπο, δε χρειάστηκε καν να ψάξουμε κοινό τόπο σκέψης, που θα μας οδηγούσε σε διέξοδο. Κι έτσι, απόλυτα φυσικά βρίσκομαι στον Συνδυασμό της Δημοτικής Αναγέννησης, με επικεφαλής τον ίδιο, όχι κάνοντας "ασκήσεις επί χάρτου", αλλά αποδεικνύοντας στην πράξη, ότι συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο του Γ. Κεχρή, ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος, υπάρχει ελπίδα να αλλάξουμε σελίδα στο Δήμο μας.