Αναζήτηση

Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014

Χρήστος Τερζής - ΒιογραφικόΙστορικός των επιστημών
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
Επιστημονικός Συνεργάτης στην Ακαδημία Αθηνών
Γεννημένος στην Τρίπολη το 1974 και κάτοικος Χολαργού από το 2005. Πτυχιούχος Μουσικών Σπουδών και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Διεξάγω ερευνητικό έργο στα αντικείμενα της Ιστορίας των Επιστημών και της Αρχαίας Ελληνικής Μουσικής στην Ακαδημία Αθηνών και το ΕΚΠΑ.

Δίδαξα ως εντεταλμένος λέκτωρ για δύο ακαδημαϊκά έτη (2008-10) στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών (ΕΚΠΑ) και στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Εκπόνησα ερευνητικό έργο ως επιστημονικός συνεργάτης στο Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών του ΙΤΕ (2000-2008) και μεταδιδακτορική έρευνα ως υπότροφος του ΙΚΥ (2010-11). Το 2012 σε συνεργασία με τον καθηγητή Στέλιο Ψαρουδάκη, ίδρυσα το Κέντρο Αρχαιομουσικολογίας (grms.gr), για τη διάδοση και προβολή της Αρχαίας Ελληνικής Μουσικής στο ευρύ κοινό.

Άρθρα μου είναι δημοσιευμένα σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά διεθνών συνεδρίων, ενώ η μονογραφία μου με τίτλο "Διονυσίου Τέχνη Μουσική" δημοσιεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών και τιμήθηκε με το Καυτατζόγλειο Βραβείο της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ (2011).

Στο πλαίσιο της κοινωνικής μου δράσης έχω δώσει ομιλίες για την Αρχαία Ελληνική Μουσική, ύστερα από προσκλήσεις πολιτιστικών και εκπαιδευτικών συλλόγων και φορέων (ενδεικτικά: Λαϊκό Πανεπιστήμιο του Δήμου Αγίας Παρασκευής, Megaron Plus, Εταιρεία Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου).

Μέλος της Διεθνούς Επιστημονικής Εταιρείας Αρχαίας Ελληνικής και Ρωμαϊκής Μουσικής (MOISA) με έδρα τη Ραβέννα, και της Διεθνούς Αρχαιομουσικολογικής Εταιρείας (ISGMA) με έδρα το Βερολίνο. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών στον πρώην Δήμο Χολαργού (2006-2008) με την ιδιότητα του εκλεγμένου προέδρου στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Χολαργού το ίδιο διάστημα.