Αναζήτηση

Σάββατο, 5 Απριλίου 2014

Αικατερίνη Μαυροειδή - ΒιογραφικόΑικατερίνη Μαυροειδή
Πρώην στέλεχος του ΟΤΕ


Σχετικά με μένα

Γεννήθηκα στην Αθήνα, μεγάλωσα σε όλη την Ελλάδα και κατοικώ στου Παπάγου 30 χρόνια. Κόρη του Γεωργίου Μαυροειδή, ανωτάτου αξιωματικού ε.α. και της Γεωργίας Φιλιππαίου - Μαυροειδή, βραβευμένης κατ' επανάληψη για την προσφορά της στα Special Olympics. Έχω ένα γιό, τον Κωνσταντίνο Νικολή, ΑμεΑ, χρυσό Παγκόσμιο Special Ολυμπιονίκη στο άθλημα της ποδηλασίας,  30 ετών σήμερα και μία κόρη, την Ναυσικά Νικολή, πρωταθλήτρια κολύμβησης, συντηρήτρια - μουσειολόγο MsC,  27 ετών, η οποία εργάζεται στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Οι Σπουδές μου και η Επαγγελματική διαδρομή μου

  • Στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης, αριστούχος απόφοιτος του 7ου Λυκείου Αθηνών, φοίτησα στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Βρετανικό Συμβούλιο (Αγγλικά), στη Γαλλική Ακαδημία (Γαλλικά), στη  Caza d' italia (Ιταλικά) και στο Goethe institute (Γερμανικά).
  • Διορίστηκα στο διεθνές κέντρο του ΟΤΕ το 1981 κατόπιν εξετάσεων και αξιολόγησης, τα χρόνια όπου η αξιοκρατία αντιμαχόταν ακόμα το ρουσφέτι.
  • Διετέλεσα σύμβουλος του Γεν. Γραμματέα Επικοινωνιών, στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών και εν συνεχεία στο Μέγαρο Μαξίμου, αποσπασμένη από τον ΟΤΕ κατά τα έτη 1991-1993.
  • Ως στέλεχος της Δ/νσης Διεθνών Σχέσεων του ΟΤΕ, εκπροσώπησα τον Οργανισμό σε όλα τα Όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Δ/νσεις Τηλεπικοινωνιών και Ανταγωνισμού, στον ΟΟΣΑ και σε διεθνή συνέδρια και fora κατά τα έτη 1993 - 1998. 
  • Αποσπάστηκα από τον ΟΤΕ στην θυγατρική "OTE International", ως Πρόεδρος της Επιτροπής ελέγχου (Controller Committee)  των επενδύσεων του ΟΤΕ στην Αρμενία.
  • Συνταξιοδοτήθηκα από τον ΟΤΕ το 2006 κάνοντας χρήση της εθελουσίας εξόδου.

Έκτοτε ασχολούμαι ενεργά με τα προβλήματα των ΑμεΑ και των οικογενειών τους σε πανελλαδικό επίπεδο, από την θέση του Γεν. Γραμματέα του Δ.Σ. του Σ.Ε.Σ.Ο.Ε.Π (Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων και Συνταξιούχων ΟΤΕ που έχουν παιδιά με ειδικά προβλήματα), μέλος της ΕΣΑμεΑ (Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ) και της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, αμφότερα κοινωνικοσυνδικαλιστικά όργανα του αναπηρικού κινήματος.

Η πορεία μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Διετέλεσα μέλος του Δ.Σ. του νομικού προσώπου της κοινωνικής μέριμνας (Δ.Ο.Κ.Μ.Ε.Π.Α) του δήμου Παπάγου - Χολαργού κατά την διετία 2010-2012.

Θέλω τα παιδιά μας να ζήσουν και τα εγγόνια μας να μεγαλώσουν σε ένα προάστιο όμορφο, λειτουργικό και βιώσιμο. Σε μια γειτονιά ασφαλή, σε μια πόλη όπου ο πολιτισμός, ο αθλητισμός και η ανθρώπινη ευαισθησία θα είναι αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας. Σ' ένα τόπο που δεν έχει "Καιάδα" για τα άτομα με αναπηρία και δεν αποστρέφει το βλέμμα του από τις ευπαθείς ομάδες των δημοτών του.