Αναζήτηση

Σάββατο, 12 Απριλίου 2014

Δημήτρης Νανούρης - Βιογραφικό


Δημήτρης Νανούρης
Αρχιτέκτων- Μηχανικός ΕΜΠ 


Ο Δημήτριος Νανούρης γεννήθηκε το 1947 στην Αθήνα (καταγωγή από Νάξο και Θήβα). Από το 1979 έως σήμερα ζει και εργάζεται στον Παπάγο.
Είναι διπλωματούχος Αρχιτέκτων Μηχανικός του ΕΜΠ (1970), με μεταπτυχιακές οικονομικές σπουδές στην ΑΣΟΕ (1972-74).
Από το 1970 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας σχεδιάζοντας και κατασκευάζοντας έναν μεγάλο αριθμό ποιοτικών κατοικιών, οικιστικών συγκροτημάτων, επαγγελματικών κτηρίων, εμπορικών καταστημάτων αλλά και δημοσίων έργων, σε όλη την Ελλάδα.
Η αγάπη του όμως για τη θάλασσα και την καινοτομία, έστρεψε το ενδιαφέρον του και σε έναν άλλο κατασκευαστικό κλάδο, αυτό της ναυπήγησης.
Έτσι, από το 1989, παράλληλα με την οικοδομική δραστηριότητα, ασχολήθηκε με το σχεδιασμό και την κατασκευή (ναυπηγείο) σκαφών αναψυχής (ιστιοφόρα και φουσκωτά), λαμβάνοντας μάλιστα και σχετικά διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Σήμερα, τα προϊόντα της dyna yachts & rib είναι από τα πιο πετυχημένα και αξιόπλοα της ελληνικής και διεθνούς αγοράς σκαφών αναψυχής.
Η πλούσια επαγγελματική του πορεία δεν στάθηκε εμπόδιο στην ενασχόληση του με θέματα που αφορούν τον Παπάγο και κυρίως με θέματα που σχετίζονται με τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, το περιβάλλον και τη φιλοζωική δράση. Η συμμετοχή του και η παρουσία του σε αυτά είναι πολύχρονη και όχι περιστασιακή. Μάλιστα υπήρξε και μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Κέντρου Παπάγου (ΠΟΚΕΠΑ).
Είναι επίσης μέλος: 
  • του Επιστημονικού Συλλόγου Παπάγου (ιδρυτικό) της MENSA (Διεθνής κοινωνία ανθρώπων με υψηλό δείκτη νοημοσύνης IQ).
  • του Αθλητικού Ομίλου Αντισφαίρισης Παπάγου (ΑΟΑΠ)
  • του Πανελλήνιου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ)
  • του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Πολυεστερικών Σκαφών (ΣΕΚΑΠΛΑΣ)
Σημειώνεται πως είναι εκλεγμένο μέλος στο Δ.Σ. της Τοπικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παπάγου επί 2 θητείες το 2013 επανεκλέγεται και αναλαμβάνει την θέση του ταμία. Με βάση την θέση αυτή έχει πολλαπλώς ασχοληθεί με την επίλυση ή την διευθέτηση πολλών τοπικών ζητημάτων τόσο στον Παπάγο όσο και στο Χολαργό, μετά την ενοποίηση των δύο πρώην Δήμων.
Τέλος, σε ότι αφορά τα οικογενειακά στοιχεία, ο Δημήτριος Νανούρης είναι πατέρας δύο παιδιών, της Έλενας Νανούρη (Μηχανικού Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης, με MSc Πολεοδομία-Χωροταξία ΕΜΠ), η οποία εργάζεται ως Επιθεωρήτρια Περιβάλλοντος στο ΥΠΕΚΑ και του Χρήστου Νανούρη (Πολιτικού Μηχανικού, με MSc Ναυπηγών του ΕΜΠ), ο οποίος έχει αναλάβει σημαντικό μέρος της οικογενειακής επιχείρησης των κατασκευών και των ναυπηγήσεων (www.dyna.gr).