Αναζήτηση

Κυριακή, 6 Απριλίου 2014

Δημοτικές εκλογές 2014

Γράφει η
Κατερίνα Μαυροειδή
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος
με τη Δημοτική Αναγέννηση
Παπάγου - Χολαργού
Η λαίλαπα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα με όσα δεινά και αν επέφερε, μας έδωσε και μαθήματα ανθρωπισμού, μαθήματα στα οποία είχαμε παταγωδώς απορριφθεί κατά την υλιστική εποχή της ασυδοσίας και της ρεμούλας. Το κυνήγι του εύκολου πλουτισμού, του ηθικού αμοραλισμού, του βολέματος, της αρπαχτής, της μίζας, της έπαυλης και του cayenne, μας έκανε να εκτιμάμε την ύλη και όχι τις πραγματικές αξίες. Μας δημιούργησε εσωστρέφεια, αποκλεισμό και αδιαφορία για τον συνάνθρωπο σε μια κοινωνία άφιλη, εγωκεντρική και εγωιστική.
Στην μεταβατική εποχή που βιώνουμε, πολλά έχουν αλλάξει και πολλά ακόμα οφείλουν ν' αλλάξουν ! Διάγουμε την εποχή της ωριμότητας και του σκεπτικισμού, τουλάχιστον όσοι διαθέτουμε νοημοσύνη και ευαισθησία, που θέλω να πιστεύω, ότι καθημερινά ο αριθμός αυτός των συμπολιτών μας αυξάνεται και πληθύνεται, συνειδητοποιώντας ότι η επόμενη μέρα που θα ξημερώσει οφείλει να είναι εποχή κάθαρσης, αναδόμησης, δικαιοσύνης και ανθρωπιάς.
Σε συνέχεια λοιπόν των συντελουμένων αλλαγών στα δύσκολα χρόνια της κρίσης, γεννάται το ερώτημα με ποια κριτήρια θα επιλέξουν πλέον οι συνδημότες-συμπολίτες μας αυτούς που θα ηγηθούν στη συνέχεια, δεδομένης της αδιαφορίας και της εύλογης απαξίας του πολιτικού συστήματος και των πολιτικών.
Ανεξαρτήτως λοιπόν πολιτικής τοποθέτησης, επιλογή σεβαστή για τον κάθε πολίτη-δημότη, η όποια επιλογή, οφείλει να είναι πλέον ώριμη και συνειδητοποιημένη. Υποσχέσεις, φανφάρες, θεατρινισμοί, image-makers, αλόγιστη οικονομική προεκλογική δαπάνη, υπερφίαλα ανεδαφικά προγράμματα, παπαγαλισμοί, μηχανισμοί υποστήριξης πολιτικής παρουσίας-επικοινωνίας, που σκοπό έχει την σκηνοθεσία επίπλαστης και απατηλής προσωπικότητας, καθώς και όλα όσα έχουμε γνωρίσει μέχρι σήμερα, δεν θα πρέπει πια να μας επηρεάζουν.
Τα υποκειμενικά κριτήρια των ψηφοφόρων είναι εύλογο να διαφέρουν, αλλά τα αντικειμενικά, δεν μπορεί παρά να είναι τα ίδια. Ποιά είναι αυτά ; Είναι συγκεκριμένα και απλά, όχι επίπλαστα, αλλά πραγματικά και έχουν να κάνουν με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του κάθε υποψηφίου, τα πνευματικά και ψυχικά του χαρίσματα, τα ηγετικά του προσόντα, την παιδεία του, την καλλιέργειά του, την πορεία του στον επαγγελματικό στίβο, την θέρμη του για ανιδιοτελή προσφορά, τον ανθρωπισμό του, την θέλησή του, τα δείγματα γραφής που έχει δώσει, το όραμά του για το μέλλον, την δύναμη, την ελπίδα και το κουράγιο να αλλάξει ό,τι σαθρό και απαξιωμένο εξακολουθεί να ανθίσταται και που σήπεται, απομεινάρι της εποχής του χθες.
Με όλα όσα προανέφερα, σκοπός μου είναι να σας προβληματίσω και όχι να σας παροτρύνω να με ψηφίσετε. Επιδιώκω να σας προκαλέσω να σκεφτείτε με σοβαρότητα και συνείδηση για την όποια επιλογή σας !

Δεν υπάρχουν σχόλια: