Αναζήτηση

Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014

Dr. Αλέξανδρος Νομικός - Βιογραφικό


Αλέξανδρος  Ι.Νομικός

Ιατρός-Παθολογοανατόμος

Δρ. Πανεπιστημίου Αθηνών

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1975 και είμαι παιδί Ιερατικής οικογένειας. Σπούδασα στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και είμαι διδάκτορας της σχολής αυτής, με αντικείμενο της διατριβής τους Θανάτους από Ναρκωτικά. Ασκώ την ειδικότητα της Παθολογικής Ανατομικής και από το 2010 είμαι Επιμελητής Β στο Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας. Είμαι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών, του Ιωάννη και της Ειρήνης.
Στις εκλογές του 2010 εξελέγην Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου- Χολαργού, με το συνδυασμό Νέα Πορεία Παπάγου-Χολαργού. Κατέχω τη θέση του αντιπροέδρου του Συμβουλίου Εντάξεως Μεταναστών του δήμου Παπάγου-Χολαργού  και έχω διατελέσει Τακτικό μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ του ΝΠΔΔ «Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Μέριμνας & Προσχολικής Αγωγής Παπάγου-Χολαργού», της Επιτροπής Παραλαβής Εργασιών και Βεβαίωσης Καλής Εκτέλεσης Εργασιών και του ΔΣ του ΝΠΔΔ «Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος  Παπάγου-Χολαργού». Παράλληλα, αρθρογραφώ στο σύνολο σχεδόν των τοπικών εφημερίδων του Χολαργού και του Παπάγου για επιστημονικά και Αυτοδιοικητικά θέματα.
Είμαι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας  Παθολογικής Ανατομικής και έχω συμμετάσχει στη συγγραφή δεκάδων δημοσιεύσεων σε Διεθνή και Ελληνικά περιοδικά, έχοντας παράλληλα πολυάριθμες ανακοινώσεις σε Διεθνή και Ελληνικά Συνέδρια, καθώς και συμμετοχή σε συγγραφή επιστημονικών συγγραμμάτων, ενώ έχω συναφή Εκπαιδευτική-Διδακτική δραστηριότητα.