Αναζήτηση

Κυριακή, 23 Μαρτίου 2014

Ευάγγελος Θωμόπουλος - Βιογραφικό
Ευάγγελος Θωμόπουλος
Ειδικός Επιστήμονας 
στο Συνήγορο του Πολίτη


Γεννήθηκα το 1963 στην Αθήνα και κατοικώ στο Δήμο Παπάγου - Χολαργού από το 1999. Είμαι παντρεμένος με τη Γεωργία Μαργαρίτη στέλεχος του Υπουργείου Εξωτερικών και έχουμε ένα παιδί, μαθητή της Δ΄ τάξης του Δημοτικού.

Είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (Κράτος και Δημόσια Πολιτική) του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης & Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είμαι απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Έχω πτυχίο παιδαγωγικών σπουδών της ΑΣΠΑΙΤΕ (πρώην ΣΕΛΕΤΕ) και μιλάω Αγγλικά και Ισπανικά.

Έχω πολυετή εργασιακή εμπειρία σε θέματα λειτουργίας και ελέγχου της δράσης της δημόσιας διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Εργάστηκα από το 1992 στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και από το 1999 υπηρετώ σε θέση Ειδικού Επιστήμονα στον Κύκλο Σχέσεων Κράτους Πολίτη στο Συνήγορο του Πολίτη.

Έχω εμπειρία στην εκπαίδευση και επιμόρφωση στελεχών της δημόσιας διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης ως καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης και του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης, του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης.

Είμαι εκλεγμένο μέλος Διοικητικών Συμβουλίων συλλογικών οργάνων και συγκεκριμένα είμαι Αντιπρόεδρος στο Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού και Ταμίας στο Σύλλογο Εργαζόμενων στο Συνήγορο του Πολίτη. Είχα εκλεγεί αναπληρωματικό μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Συνηγόρου του Πολίτη, ως εκπρόσωπος των εργαζομένων.

Είμαι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, του Διοικητικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και της Ένωσης Αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης.