Αναζήτηση

Κυριακή, 23 Μαρτίου 2014

Κυράνη Γεωργουδάκη - ΒιογραφικόΚυράνη Γεωργουδάκη
Εικαστικός - ΔιακοσμήτριαΓεννήθηκα στην Αθήνα το 1965 και κατοικώ στον Χολαργό από το 1972. Είμαι παντρεμένη με τον Ρόλαντ Βέμπερ οικονομολόγο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης.
Aποφοίτησα από το Λύκειο Χολαργού το 1982 και στη συνέχεια παρακολούθησα το διετές ρόγραμμα Ελληνοαγγλομαθών Γραμματέων Διευθύνσεως στο Εμπορικό Κολέγιο «St George» στην Κηφισιά.
Εργάστηκα επί τέσσερα χρόνια στην Αθήνα σε θυγατρική εταιρία Τουριστικού Οργανισμού με έδρα την Ζυρίχη, τα δύο πρώτα χρόνια  στο τμήμα διακίνησης εισερχόμενου τουρισμού και τα υπόλοιπα ως υπεύθυνη λειτουργίας  του γραφείου της Αθήνας.
Έζησα τέσσερα χρόνια στην Ελβετία, όπου φοίτησα σε σχολή Διοίκησης Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων. Εκεί ολοκλήρωσα και την πρακτική μου εξάσκηση. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα το 1992 εργάστηκα  στην Αθήνα για  μικρό χρονικό διάστημα στο διοικητικό τμήμα του Ξενοδοχείου «Athenaeum Intercontinental».
Το 1993 για  οικογενειακούς λόγους άλλαξα την επαγγελματική μου πορεία και άρχισα να εργάζομαι στην οικογενειακή μας επιχείρηση της οποίας ιδρυτής είναι ο πατέρας μου.  Αντικείμενό της από το 1986 μέχρι σήμερα είναι η παραγωγή κεραμικών, η ζωγραφική και διακόσμηση γενικότερα. Ασχολήθηκα με την οργάνωση και τις πωλήσεις και όταν ήταν αναγκαίο και με τη ζωγραφική. Παράλληλα διδάχτηκα μαθήματα ζωγραφικής (διάφορες τεχνικές), αγγειοπλαστική, βιτρό, ιστορία της τέχνης και ψηφιακή επεξεργασία εικόνας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Από το 1989 μέχρι σήμερα είμαι ιδιοκτήτρια αυτής της επιχείρησης από τις πλέον καταξιωμένες  στο χώρο της καλλιτεχνικής βιοτεχνίας.
Γνωρίζω άριστα την  Αγγλική και Γερμανική γλώσσα (επίπεδο επάρκειας διδασκαλίας και  μεταφραστική,) και χειρίζομαι μέτρια την  Ιταλική και Γαλλική.

Υπήρξα αθλήτρια κωπηλασίας στον Ε.Ν.Ο.Α. (Ελλην. Ναυτικός Όμιλος Αιγυπτιωτών). Αθλούμουν επί τρία χρόνια σε επίπεδο πρωταθλητισμού  συμμετέχοντας σε δύο πανελλήνια πρωταθλήματα.

Αγαπημένη μου απασχόληση εκτός τη ζωγραφική είναι  η ποδηλασία, το περπάτημα και το τρέξιμο στη φύση και όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες το σκι στο βουνό.