Αναζήτηση

Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014

Παναγιώτα Παρασκευά - Βιογραφικό


Χειρ. Οδοντίατρος - Στοματολόγος
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών

Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Είμαι όμως επαγγελματίας. Είκοσι χρόνια εργάζομαι ως Χειρούργος Οδοντίατρος-Στοματολόγος συνειδητοποιώντας, ειδικά στα χρόνια της κρίσης που έχει αγγίξει όλους μας, ότι η πολιτική είναι αυτό που σου επιβάλλεται όταν δεν ασχολείσαι με την πολιτική. Έτσι με μια ομάδα ανθρώπων της «διπλανής πόρτας» αποφασίσαμε να «βγούμε μπροστά» και δημιουργήσαμε την Δημοτική Αναγέννηση Παπάγου-Χολαργού. 

Γεννήθηκα στο Χολαργό το 1969 όπου κατοικώ και εργάζομαι από το 1994 διατηρώντας ιδιωτικό ιατρείο στην  περιοχή της Πλατείας Κύπρου. Το 2002 τελείωσα το Master μου στην Παθοβιολογία Στόματος-Στοματολογία στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.   Στην συνέχεια εκπόνησα την Διδακτορική μου Διατριβή σε ζητήματα Δημόσιας Υγείας την  οποία έλαβα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών το 2008.  Η επιστημονική ενασχόληση με θέματα Πρόληψης και Επιτήρησης της Δημόσιας Υγείας μου επέτρεψαν να αποκτήσω συγκροτημένη τεχνοκρατική γνώση για τον τρόπο που μπορούν να ασκηθούν Πολιτικές Υγείας σε αυτοδιοικητικό επίπεδο όπως στο Δήμος μας Παπάγου-Χολαργού.  Επίσης από το 1995 είμαι Μέλος της Επιτροπής Πρόληψης του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής και γνωρίζω πολύ καλά Αγγλικά και Ρουμάνικα.

Το 2009 ίδρυσα μαζί με τον Γιάννη Κεχρή τον Πολιτιστικό Σύλλογο Υγειονομικών Χολαργού-Παπάγου του οποίου είμαι Γενική Γραμματέας. Από  2011 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Υγειονομικών Χολαργού-Παπάγου άρχισε να εκδίδει την Τοπική Εφημερίδα «ΥΓΕΙΑ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» και έχει να επιδείξει αρκετές δραστηριότητες που αφορούν την Τοπική Κοινωνία μας. Για παράδειγμα με πρωτοβουλία μου και σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αττικής πραγματοποιήσαμε Οδοντιατρικούς Ελέγχους σε παιδιά των Παιδικών Σταθμών και των Σχολείων του Δήμου μας και στα μέλη του ΚΑΠΗ καθώς και ενημέρωση του κοινού για την Στοματική Υγεία με αντίστοιχες ημερίδες. Όλες οι Υγειονομικές παρεμβάσεις και εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν χάρη στην πρόθυμη συμμετοχή των εθελοντών συναδέλφων και μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Υγειονομικών Χολαργού-Παπάγου. 

Έχω πειστεί συζητώντας και δουλεύοντας τον προγραμματικό μας λόγο με πολλά πραγματικά άξια στελέχη της Δημοτικής Αναγέννησης, αλλά και με τον ίδιο τον Γιάννη Κεχρή ότι η Δημοτική Αναγέννηση αλλάζοντας σελίδα μπορεί να εγγυηθεί ένα Δήμο όπου το να κατοικεί ένας Δημότης συνιστά προστιθέμενη αξία στην ποιότητα ζωής του. Σημασία, λοιπόν, δεν έχει ποιος μπορεί να διοικήσει τον Δήμο μας, σημασία έχει ποιος μπορεί να τον αλλάξει.