Αναζήτηση

Κυριακή, 23 Μαρτίου 2014

Χριστόφορος Διερωνίτης - Βιογραφικό

Χριστόφορος Διερωνίτης
Ιστορικός - Αρχαιολόγος


Ονομάζομαι Χριστόφορος Διερωνίτης.
Γεννήθηκα το 1987.
Είμαι Ιστορικός - Αρχαιολόγος.
Είμαι Δημότης του ενιαίου Καλλικρατικού Δήμου Παπάγου -  Χολαργού, συνεχίζοντας μία παράδοση τριών γενιών, καθώς ο Παππούς μου και η Γιαγιά μου συγκαταλέγονται στις πρώτες οικογένειες που κατοίκησαν τον Χολαργό.
Κατάγομαι από τη Λεμεσό της Κύπρου από τη μεριά του πατέρα μου, Δημητρίου, Συνταξιούχου Καθηγητή Φυσιογνωσίας και Γεωγραφίας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και από τον Χολαργό από την πλευρά της μητέρας μου, Σπυριδούλας, Συνταξιούχου Καθηγήτριας, Συντηρήτριας Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης και Αγιογράφου.
Έχω έναν μεγαλύτερο αδελφό, τον Παύλο, Ζωγράφο.
Ολοκλήρωσα όλες τις βαθμίδες της σχολικής μου εκπαίδευσης στον Χολαργό και αποφοίτησα από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Χολαργού το Σχολικό Έτος 2004 - 2005.
Το Ακαδημαϊκό Έτος 2005 - 2006 εισήχθην στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, της Φιλοσοφικής Σχολής, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από το οποίο και αποφοίτησα με " Άριστα ", έχοντας επιλέξει την κατεύθυνση της Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης.
Το επίκεντρο του επιστημονικού ενδιαφέροντός μου εστιάστηκε στη μελέτη των ναών με άδυτο, των αρχαϊκών, κλασικών και ελληνιστικών χρόνων που αποκαλύφθηκαν στη Μητροπολιτική Ελλάδα, καθώς επίσης και στην οικιστική αρχιτεκτονική των πρώιμων Μυκηναϊκών Φάσεων ( ΜΕ ΙΙΙ – ΥΕ ΙΙΙ Α1 ), όπου και εισηγήθηκα σχετικές εργασίες.
Γνωρίζω τρεις ξένες γλώσσες, Αγγλικά, Γερμανικά και Ιταλικά.
Εργάστηκα σε πλήθος αρχαιολογικών ανασκαφών σε όλη την Ελλάδα, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της ΙΖ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.
Από τα φοιτητικά μου χρόνια δραστηριοποιήθηκα ως μέλος Διοικητικών Συμβουλίων του Φοιτητικού Συλλόγου της Φιλοσοφικής Σχολής των Αθηνών που φοίτησα, προωθώντας την ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων των Φοιτητών.
Εδώ και μία δεκαετία είμαι ενεργός Εθελοντής Αιμοδότης, έχοντας συμμετάσχει στη διοργάνωση πολλών δράσεων για την  προώθηση και πραγματοποίηση Εθελοντικών Αιμοδοσιών σε Ελλάδα και Κύπρο.