Αναζήτηση

Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014

Πρόσκληση για πολιτικό διάλογο

Γιάννης Κεχρής

Γενικός Χειρουργός – Εντατικολόγος

Υποψήφιος Δήμαρχος
Παπάγου - Χολαργού


Σε περίπου τέσσερις μήνες, στις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου του 2014,  θα κληθούν οι πολίτες του ενιαίου Δήμου μας να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους. Οφείλουμε λοιπόν, όλοι εμείς που έχουμε ανακοινώσει δημοσίως την υποψηφιότητά μας για την Δημαρχία να δικαιολογήσουμε με ειλικρίνεια και παρρησία την ψήφο μας στο Δημοτικό Συμβούλιο και την στάση μας γενικότερα, σε μια σειρά θεμάτων που επηρέασαν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου μας.

Στη διάρκεια των τελευταίων τριών χρόνων βρέθηκα αντιμέτωπος με την Διοίκηση Ξύδη για κάποια από αυτά τα θέματα. Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, κύριοι Δασκαλόπουλος Χρήστος, Αντιδήμαρχος και Αποστολόπουλος Ηλίας, τ. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και τωρινός Πρόεδρος του ΔΟΚΜΕΠΑ, συνέβαλαν καθοριστικά στην επικράτηση της σημερινής Διοίκησης στις εκλογές του 2010, στήριξαν και στηρίζουν τις αποφάσεις της, αποτελούν τα κορυφαία στελέχη της και βρέθηκαν απέναντί μου σε αυτά τα θέματα, κάποια από τα οποία συνοπτικά αναφέρω:

1.Έμβλημα του Δήμου: Θεωρώ απαράδεκτη την απεμπόληση του «Περικλή» από το έμβλημα του Δήμου, γιατί αποτελεί το παγκόσμιο σύμβολο της Δημοκρατίας και του Ελληνικού και κατ’ επέκταση του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού. Επιπλέον, θα μπορούσε να λειτουργήσει αναπτυξιακά για τον Δήμο ως «σήμα κατατεθέν - brand name».
2.Πινακίδες Καταστημάτων: Ήμουν αντίθετος στην αφαίρεση των πινακίδων από τις πρασιές των καταστημάτων. Το μέτρο σε πάρα πολλούς Δήμους δεν εφαρμόστηκε. Στον Δήμο μας εφαρμόστηκε αιφνιδιαστικά και εκβιαστικά: ή αφαιρείς τις πινακίδες άμεσα ή πληρώνεις βαρύ πρόστιμο. Ακόμα, εφαρμόστηκε επιλεκτικά, γιατί σε πολλά καταστήματα οι πινακίδες παραμένουν δημιουργώντας έτσι συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού. Δεν βελτίωσε την αισθητική, αφού στις περισσότερες περιπτώσεις παρέμεινε η στηρικτική υποδομή. Τελικά, το μέτρο έπληξε την τοπική αγορά του Δήμου στην χειρότερη περίοδο της οικονομικής κρίσης, όπου τα περισσότερα καταστήματα κλείνουν ή πρόκειται να κλείσουν.
3. Καθαριότητα του Δήμου: Σημαντικό σημείο αντιπαράθεσής μου με τη σημερινή Διοίκηση ήταν η μη ενοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας. Ενώ δηλαδή σωστά προχώρησε η ενοποίηση δομών όπως οι Παιδικοί Σταθμοί, το ΚΑΠΗ, η «Βοήθεια στο σπίτι», οι υπηρεσίες καθαριότητας παρέμειναν ξεχωριστές και ανεξάρτητες για τις δύο κοινότητες Παπάγου και Χολαργού δημιουργώντας προβλήματα δυσλειτουργίας και κακού συντονισμού που τελικά ανέβασαν το κόστος αποκομιδής και υποβάθμισαν την ποιότητα καθαριότητας στο σύνολο του Δήμου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα: οι κάδοι καθαριότητας στον Χολαργό που παρέμειναν άπλυτοι για έναν ολόκληρο χρόνο λόγω του θανάτου του μοναδικού εξειδικευμένου οδηγού του «πλυντηρίου κάδων» στον Χολαργό, ενώ υπήρχαν αντίστοιχοι εξειδικευμένοι χειριστές στον Παπάγο.
4. Λαϊκή στην 25η Μαρτίου: Η 25η Μαρτίου ήταν η χειρότερη επιλογή θέσης για Λαϊκή στον Χολαργό, αφού δημιούργησε σοβαρότατο κυκλοφοριακό πρόβλημα, χώρισε τον Χολαργό στα δύο και δεν εξυπηρέτησε λόγω της έκκεντρης θέσης της το μεγαλύτερο μέρος των Χολαργιωτών. Δυστυχώς, αν και το θέμα αυτό συζητήθηκε αρκετές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο η στάση των προαναφερόμενων υποψηφίων Δημάρχων και πρωτοκλασάτων στελεχών της Διοίκησης Ξύδη, δεν συνέβαλλε στην επιλογή μιας καταλληλότερης θέσης. 
5. Δημοτικά Πολυϊατρεία Άνω Χολαργού: Ο σχεδιασμός της προηγούμενης Διοίκησης προέβλεπε τρία Δημοτικά Πολυιατρεία στον Δήμο μας: Άνω Χολαργός (Πλατεία Παπαφλέσσα), κάτω Χολαργός (κτήριο ΚΑΠΗ στην Αγαμέμνονος) και Παπάγος. Αναλαμβάνοντας η σημερινή Διοίκηση, ενώ λειτουργούσαν και τα τρία Δημοτικά Πολυιατρεία και παρά τη δική μου έντονη αντίδραση, κατάργησε αυτό του άνω Χολαργού. Επρόκειτο για μια υποδομή που εξυπηρετούσε με 40 περίπου εθελοντές ιατρούς, 20 περίπου ιατρικών ειδικοτήτων, 30.000 πληθυσμό με κόστος μόνο 8.000 Ευρώ που ήταν το ενοίκιο των ιατρείων.
6. ΚΕΠ Ασπασίας: Η σημερινή Διοίκηση μετέφερε το ΚΕΠ της Ασπασίας στην Αργυροκάστρου με την εφαρμογή μιας μια κακώς νοούμενης πολιτικής ποσοστώσεων  «ένα προς ένα» μεταξύ των δύο κοινοτήτων, δηλαδή ένα ΚΕΠ στον Χολαργό και ένα στον Παπάγο. Το ΚΕΠ στην Ασπασίας βρισκόταν στο κέντρο της αγοράς και η απομάκρυνση του μείωσε την επισκεψιμότητα της Πλατείας Δημοκρατίας και συνέβαλλε στον οικονομικό μαρασμό της.
7. Τροφεία Παιδικών Σταθμών και κόστος συμμετοχής στις δραστηριότητες του ΚΑΠΗ: Η χωρίς κοινωνικά κριτήρια υπέρμετρη αύξηση, πολλαπλασιασμός σε κάποιες περιπτώσεις, του κόστους αυτών των υπηρεσιών, όταν μάλιστα αποδεδειγμένα το οικονομικό όφελος για τον Δήμο ήταν ελάχιστο, ήταν μια κοινωνικά ανάλγητη για την οικονομικά αδύναμη νέα οικογένεια και για τον χαμηλοσυνταξιούχο συμπολίτη μας μέλος του ΚΑΠΗ.

Η σημερινή μου τοποθέτηση σκοπό μοναδικό έχει την έναρξη ενός ουσιαστικού πολιτικού διαλόγου εν όψει των εκλογών του Μάιου του 2014. Κανείς από εμάς δεν προέρχεται από πολιτική παρθενογένεση. Δεν θα κριθούμε μόνο από την εικόνα, την προσωπικότητά, το πρόγραμμα και τις προτάσεις μας αλλά και από τα πεπραγμένα μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια: