Αναζήτηση

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014

Κοστολόγηση προτάσεων της «Δημοτικής Αναγέννησης Παπάγου – Χολαργού» για τον ΠαπάγοΜε αφορμή κάποια ανώνυμα σχόλια σχετικά με την κοστολόγηση της υλοποίησης των προτάσεων της «Δημοτικής Αναγέννησης Παπάγου – Χολαργού» για τον Παπάγο οφείλουμε να αναφέρουμε τα ακόλουθα:


ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ: Πρόκειται για διοικητική ρύθμιση που η εφαρμογή της θα μειώσει το κόστος κάποιων υπηρεσιών (π.χ. ενοποίηση υπηρεσιών καθαριότητας).


ΥΜΗΤΤΟΣ: Διατυπώνουμε την  πρόθεσή μας να εφαρμοστεί απόλυτα η νομοθεσία περί προστασίας του Υμηττού και καθορίζουμε τον τρόπο λειτουργίας του “Παπάγου Τένις Club  (μηδενικό κόστος).


ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΙ: Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην πρόθεση της σημερινής Διοίκησης να μην ενταχθούν κάποιες περιοχές του Παπάγου στο Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδί (μηδενικό κόστος). Το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδί είναι μια υπερτοπική πρόταση που η εφαρμογή της θα βασιστεί σε πόρους της κεντρικής Διοίκησης και όχι του Δήμου μας.


ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΠΑΠΑΓΟΥ: Πρόκειται για απλή μεταφορά του εργοταξίου Παπάγου στον «Κεντρικό Σταθμό Μεταφόρτωση Απορριμμάτων» (Κατεχάκη). Να σημειώσουμε ότι υπάρχει τελεσίδικη δικαστική απόφαση για πρόστιμο 192.000 Ευρώ, που θα πληρώσουν οι Δημότες, για παράνομη εγκατάσταση «containers» στο εργοτάξιο του Παπάγου τα οποία  θα έπρεπε ήδη να είχαν απομακρυνθεί.


ΚΤΕΟ – ΔΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ: Πρόκειται για απλή μεταφορά της ΔΟΥ Χολαργού.  Τα κτήρια ήδη υπάρχουν.


ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ: Το θέμα δεν είναι οικονομικό. Αναφέρουμε απλά τις θέσεις μας για το προτεινόμενο ΓΠΣ Παπάγου από τη σημερινή Διοίκηση.


ΧΩΡΟΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ: Η σημερινή Διοίκηση προτείνει «Parking» στο γήπεδο ποδοσφαίρου στην Κύπρου, εμείς αντιπροτείνουμε «Parking» στη συμβολή Μεσογείων – Αναστάσεως που αποτελεί συμβατική υποχρέωση της «Αττικό Μετρό».


ΥΠΕΡΤΟΠΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΠΕΡΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: Πρόκειται κυρίως για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που η εφαρμογή τους δεν κοστίζει.


ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ή ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ στην ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ: Η Διοίκηση Ξύδη εδώ και χρόνια επιδιώκει την κατασκευή ενός τετραώροφου Πνευματικού Κέντρου - Μεγάρου στην Βενιζέλου, εμείς αντιπροτείνουμε την κατασκευή ενός ισόγειου Παιδικού Σταθμού που θα καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες του Δήμου μας και θα κοστίζει πολύ λιγότερο από το Πνευματικό Μέγαρο. Τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν δαπανηθεί πάνω από 200.000 Ευρώ για άχρηστες μελέτες κατασκευής του Πνευματικού  Μεγάρου που το Συμβούλιο Επικρατείας το έχει μπλοκάρει οριστικά και τελεσίδικα.


ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ: Η σημερινή Διοίκηση έχει ήδη εξασφαλίσει δύο λεωφορεία. Κατά συνέπεια η  περαιτέρω ανάπτυξη της Δημοτικής Συγκοινωνίας είναι οικονομικά εφικτή. Η επέκταση των δρομολογίων της Αστικής Συγκοινωνίας θα βαρύνει οικονομικά μόνο την Κεντρική Διοίκηση.


ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Η συνεργασία με ιδιωτικές εταιρίες «security», ώστε να αναπληρωθεί η αντικειμενική αδυναμία της αστυνομίας να αστυνομεύσει συγκεκριμένες περιοχές, υφίσταται σε άλλους Δήμους και κοστίζει ελάχιστα.


ΦΩΤΙΣΜΟΣ: Η βελτίωση του φωτισμού σε συγκεκριμένες περιοχές που ο φωτισμός υπολείπεται, θα αυξήσει ελάχιστα το συνολικό κόστος του φωτισμού.


Από το σύνολο των δεκατεσσάρων προτάσεών μας για τον Παπάγο χρηματοδότηση πέραν των ιδίων πόρων απαιτείται μόνο για την «προώθηση των νέων τεχνολογιών, της ανακύκλωσης και της κομποστοποίηση για την καθαριότητα» και την «ενοποίηση και σύνδεση των ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων πρασίνου πέριξ και μέσα στον Δήμο – Το Μεγάλο Πάρκο του Ιλισού». Η υλοποίηση αυτών των δύο προτάσεων προϋποθέτει την ανεύρεση επαρκούς χρηματοδότησης κυρίως μέσα από Ευρωπαϊκά προγράμματα στήριξης.  Αν κάποιος αναλογιστεί ότι η ανάπλαση της Κύπρου από τη σημερινή Διοίκηση, ένα έργο – επιτομή της κακοτεχνίας που παρόλα αυτά χρηματοδοτήθηκε (1.500.000 Ευρώ) με αυτόν τον τρόπο, αντιλαμβάνεται εύκολα ότι η εξασφάλιση επαρκούς χρηματοδότησης είναι εφικτή.

Ειδικά για την καθαριότητα η μείωση του όγκου απορριμμάτων που προορίζονται για ταφή, θα μειώσει σημαντικά το κόστος αποκομιδής.


Σε ότι αφορά το «Μεγάλο Πάρκο του Ιλισού» η ανάδειξη των πηγών του Ιλισού και της παραρεμάτιας ζώνης του Ιλισού, η δεντροφύτευση και αναβάθμιση της περιοχής μεταξύ Πίνδου – Κατεχάκη – Στρατόπεδο Φακίνου, η απομάκρυνση τμήματος ή όλου του Στρατόπεδου Φακίνου (προβλέπεται από το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή) και η βελτίωση της περιοχής μεταξύ του κέντρου νεότητας Παπάγου και των μεγάλων νοσοκομείων θα λειτουργήσει και αναπτυξιακά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: