Αναζήτηση

Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2014

Σκέψεις και προβληματισμοί εν όψει των Δημοτικών εκλογών του Μαϊου

Αναδημοσίευση του άρθρου της Κυράνης Γεωργουδάκη στην "Παπάγου Πολιτεία"


Καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου του 2014 θα πρέπει να ανοίξει ένας ουσιαστικός πολιτικός διάλογος, όπου ο κάθε υποψήφιος Δήμαρχος και παράταξη να εκθέσουν τις πολιτικές τους προτάσεις, αλλά και να δικαιολογήσουν ή να απολογηθούν για τα πεπραγμένα τους, την ψήφο ή την εισήγησή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δυστυχώς, αυτός ο διάλογος δεν υπάρχει. Οι μόνοι που ως τώρα έχουν εκτεθεί πολιτικά με προτάσεις είναι οι Κεχρής, Τίγκας και κάποιοι από την Αντιπολίτευση.

Σε ότι αφορά τον Κεχρή, με τον οποίο θα συνταχτώ στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος, πέρα από τις αναρίθμητες παρεμβάσεις του σε μια σειρά θεμάτων που αφορούν τον Δήμο μας τόσο μέσα από τον τοπικό τύπο όσο και με κείμενα που απευθύνονται άμεσα στον Δημότη, ήταν ο μόνος που πρόσφατα κάλεσε σε Συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης τους εκπροσώπους τύπου και έδωσε σαφείς απαντήσεις σε ερωτήματα που σχετίζονται με τη μέχρι τώρα αυτοδιοικητική του πορεία, αλλά και το πρόγραμμα που θα εφαρμόσει ως αυριανή Διοίκηση.

Όπως προανέφερα εκτός του Κεχρή, ο κ. Τίγκας έχει παρουσιάσει κάποιες θέσεις – προτάσεις. Στέκομαι σε αυτές τις προτάσεις και ανοίγω έναν πολιτικό διάλογο με σκοπό την καλύτερη ενημέρωση των Δημοτών.

Κύριε Τίγκα,

1. Προτείνατε τη διοργάνωση των «Περικλείων Αγωνισμάτων» με σκοπό να τιμήσετε τον «Περικλή» ως παγκόσμιο σύμβολο της Δημοκρατίας. Γιατί εμφανίζεστε ως εμπνευστής αυτής της αξιόλογης ιδέας και δεν αναγνωρίζετε ότι ο κ. Βραχιολίδης ήταν ο πρώτος που την πρότεινε; Το σημαντικότερο όμως όλων είναι, γιατί υπερψηφίσατε στο Δημοτικό Συμβούλιο την πρόταση του Δημάρχου για αφαίρεση του «Περικλή» από το έμβλημα του Δήμου;

2. Μιλάτε για ενοποίηση των υπηρεσιών της καθαριότητας. Είναι γνωστό ότι πολύ πριν από εσάς, οι κύριοι Αυγουρόπουλος και Κεχρής είχαν εκφράσει αυτήν τη θέση επίσημα μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αναγνωρίζοντας τις προτάσεις τους μήπως θα ήταν καλύτερα να χρησιμοποιείτε σε αυτές τις περιπτώσεις το ρήμα «υιοθετούμε» και όχι το ρήμα «προτείνουμε» ;

3. Ήσασταν ο πρώτος που πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο ως θέση της Λαϊκής την 25η Μαρτίου, θέση που υιοθέτησε η σημερινή Διοίκηση ένα μήνα αργότερα μετά την εισήγησή σας. Αποδείχθηκε εκ των υστέρων πόσο ατυχής ήταν η πρότασή σας. Ουδέποτε άκουσα κάποια δικαιολογία ή απολογία για αυτήν την πρότασή σας, που δημιούργησε τεράστια κυκλοφοριακά προβλήματα στο Δήμο μας και δεν εξυπηρέτησε τη μεγάλη μάζα του Χολαργού στην οποία η συγκεκριμένη Λαϊκή απευθυνόταν. (Δεν εξακολουθεί να δημιουργεί;)

4. Υποστηρίζετε την ιδέα της ενοποίησης των δύο κοινοτήτων, αλλά στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν υποστηρίξατε την άποψη (Πολυκαλά, Κεχρή, Παπαγεωργίου κ.α.) για ένα ΓΠΣ για τον ενιαίο Δήμο. Αντίθετα στηρίξατε την πρόταση της Διοίκησης για δύο ΓΠΣ ξεχωριστά για τις δύο κοινότητες. Αλήθεια, πιστεύετε ότι ενιαίος Δήμος μπορεί να σημαίνει δύο ΓΠΣ;

Τελειώνοντας θα ήθελα να εκφράσω την αντίθεσή μου στην πρόταση σας για «ποσοστώσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων». Για εμάς η ουσιαστική ενοποίηση προχωρά αν με ειλικρίνεια υιοθετήσουμε την αρχή: «κάθε πρόβλημα του Δήμου θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ανάλογα με την σοβαρότητα του και όχι τη γεωγραφία του».

Η παρέμβασή μου αυτή σε καμία περίπτωση δεν έχει σκοπό να ξεκινήσει έναν κύκλο στείρας αντιπαράθεσης αλλά μια διαδικασία ενημέρωσης του Δημότη, ανταλλαγής και γιατί όχι σύνθεσης απόψεων.

Με εκτίμηση στο πρόσωπό σας,

Κυράνη Γεωργουδάκη

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος
Για την «Δημοτική Αναγέννηση Παπάγου – Χολαργού»


Δεν υπάρχουν σχόλια: