Αναζήτηση

Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2014

"ΙΔΟΥ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΕΧΡΗ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ"

Αναδημοσίευση άρθρου του Αλέξανδρου Νομικού 
στον "Ανεξάρτητο Διπλωματικό Παρατηρητή"


Γράφει

ο Αλέξανδρος Ι. Νομικός

Ιατρός-Παθολογοανατόμος

Δρ. Πανεπιστημίου Αθηνών

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Ο νόμος 3852/10 γνωστότερος ως Καλλικράτης, ενίσχυσε το ρόλο των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά δημιούργησε παράλληλα νέες προκλήσεις καθώς και δυσεπίλυτα προβλήματα ιδίως σε περιπτώσεις, όπου τοπικιστικά/διχαστικά διλήμματα ή μονομερής στήριξη από τις κατά τόπους Δημοτικές Αρχές κάποιας ή κάποιων εκ των κοινοτήτων-συνιστωσών των καλλικράτειων δήμων, κυριάρχησαν και διέψευσαν τις προσδοκίες του νομοθέτη για σύνθεση και συναίνεση.

Παράλληλα, οι εξελίξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή και οι δραματικές επιπτώσεις της βαθύτατης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, απαιτούν ισχυρές προσωπικότητες τόσο σε κεντρικό όσο και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, με δυνατότητα άρθρωσης υπεύθυνου πολιτικού λόγου και εξεύρεσης βιώσιμων και ουσιαστικών λύσεων.Στο δήμο μας, όπου τόσο η παραδοσιακή παρουσία και στις δύο κοινότητες καταλυτικής ισχύος αυτοδιοικητικών προσωπικοτήτων, όσο και η υφή και η πολυπλοκότητα των προβλημάτων, απαιτούν υποψηφίους δημάρχους με γνώση, όραμα και σαφή προγραμματικό λόγο, το ζητούμενο είναι ποιος εκ των υποψηφίων θα κατορθώσει όχι μόνον να εκφράσει προγραμματικά αμφότερες τις κοινότητες, αλλά και να πείσει για την ικανότητα του να θέσει προτεραιότητες και να επιλύσει τα χρόνια προβλήματα του δήμου.

Ανάμεσα στους φερόμενους ως υποψηφίους δημάρχους, αναντίρρητα υπάρχουν και προσωπικότητες με ήθος και προσφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση. Εν τούτοις η επιλογή πρέπει να γίνει με κριτήρια τεχνοκρατικά και όχι συναισθηματικά, επιστημονικά και όχι τοπικιστικά.  Επομένως πρέπει να συνεκτιμηθούν η αποτελεσματικότητα, οι γνώσεις, η προηγούμενη θητεία σε θέσεις ευθύνης και βέβαια ο προγραμματικός λόγος, η δυνατότητα συγκρότησης ισχυρής ομάδας, το όραμα και η εντιμότητα καθενός εκ των υποψηφίων.

Η έκδηλη λαϊκή επιταγή για αξιοκρατία, η καταδίκη της ευνοιοκρατίας, η επαγγελματική καταξίωση και η κοινωνική αναγνώριση σε συνδυασμό με την αυτοδιοικητική εμπειρία και τις διοικητικές ικανότητες, πρέπει να χαρακτηρίζουν τον υποψήφιο δήμαρχο.

Ο Γ. Κεχρής έχει όραμα, ήθος, λαμπρή επιστημονική κατάρτιση και εξαιρετικά επιτυχημένη αυτοδιοικητική πορεία. Το τεράστιο έργο του τόσο στο ΚΑΠΗ, όσο και στους Παιδικούς Σταθμούς του τέως δήμου Χολαργού, αποτελούν την καλύτερη εγγύηση τόσο για την αναμφισβήτητη κοινωνική του ευαισθησία, όσο και για τις ικανότητές του να ασκεί χρηστή και επιτυχημένη διοίκηση αντιμετωπίζοντας δύσκολα προβλήματα και βρίσκοντας σωστές λύσεις.

Είμαι πεπεισμένος πως όλοι οι συνδημότες μας είτε προέρχονται από την δημοτική κοινότητα Παπάγου, είτε από αυτή του Χολαργού, θα αγκαλιάσουν τον νέο άνθρωπο, τον επιστήμονα, τον οραματιστή αυτοδιοικητικό, τον Γιάννη Κεχρή.

Ως Δημοτικός Σύμβουλος, ως επιστήμονας, ως νέος άνθρωπος, ως ένας από εσάς εκφράζω απερίφραστα τη στήριξή μου στον συνάδελφο κατ’επιστήμη και εκλεκτό δημοτικό σύμβουλο κ. Γιάννη Κεχρή όσον αφορά την υποψηφιότητά του για το αξίωμα του Δημάρχου Παπάγου-Χολαργού και δηλώνω πως θα σταθώ αταλάντευτα στο πλευρό του στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Η στήριξη στον Γιάννη Κεχρή είναι απόφαση ευθύνης και προσφοράς.
 Δεν υπάρχουν σχόλια: