Αναζήτηση

Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2013

Δήμος Παπάγου – Χολαργού. Το φιάσκο του «δύο σε ένα». (Επιστολή αναγνώστη).


  
Δημοσιεύουμε το άρθρο που μας έχει σταλεί από αναγνώστη - δημότη καθώς και το σχόλιο του Γιάννη Κεχρή: 


"Η αποτυχία οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην  επίμονη άρνηση της διοίκησης να αντιμετωπίσει τις δύο κοινότητες σαν έναν ενιαίο δήμο. Ο δήμαρχος έχει δώσει μέχρι τώρα όλο το βάρος του ενδιαφέροντός του  στην εξασφάλιση της ευημερίας της κοινότητας  Παπάγου αφήνοντας τον Χολαργό στο έλεος. Η διαφορά ξεκινάει και φαίνεται από την είσοδο της Κύπρου και της Περικλέους. Θα έλεγε κανείς ότι η κάθε μια περιοχή διοικείται και από έναν διαφορετικό δήμαρχο.

Ο Χολαργός βρίσκεται σε παρακμή.΄Εχει υποβαθμιστεί σε πολλούς τομείς και ένας από τους  σημαντικότερους  είναι αυτός της καθαριότητας. Όπου και να γυρίσει κανείς βλέπει σκουπίδια. Πολλές φορές αναρωτηθήκαμε εμείς οι δημότες,  πότε ήταν η τελευταία φορά που καθαρίστηκε για παράδειγμα η Περικλέους που είναι και ο κεντρικός δρόμος του Χολαργού.  Σε σκουπιδότοπους έχουν μετατραπεί πλατείες , πάρκα και σιντριβάνια, τα οποία είναι εκτός λειτουργίας.  Το πράσινο σε πολλά σημεία δεν ποτίζεται,  τα αγάλματα έχουν παραμορφωθεί  και οι παιδικές χαρές κρύβουν πολλούς κινδύνους για την ασφάλεια των παιδιών μας.  

Υπάρχουν φυσικά πολλά άλλα ζητήματα . Να αναφερθώ  στο ΚΕΠ στην Πλ. Δημοκρατίας που έκλεισε ή στις  διαφημιστικές επιγραφές  που έσπευσε ο δήμαρχος  να μεριμνήσει για την απομάκρυνσή τους. Θα μπορούσα να γράψω τόμους με  προβλήματα που δυστυχώς αντί να λύνονται πολλαπλασιάζονται. Η διοίκηση έχει κάνει πολλές άστοχες ενέργειες και χειρισμούς που μας επιβαρύνουν οικονομικά και τελικά δεν ωφελούν ούτε τον Χολαργό αλλά ούτε και τον Παπάγο.

Στις  δημοτικές εκλογές  του 2014 θα διεκδικήσουν, έτσι όπως φαίνεται προς το παρόν, πολλοί την δημαρχία.  Θέλουμε και το έχουμε ανάγκη, ο νέος δήμαρχος να είναι «αληθινός» να έχει όραμα που δεν θα περιορίζεται  μόνο «σε όσα κλείνει το σπίτι του». Να δραστηριοποιείται αποτελεσματικά και ουσιαστικά για το κοινό καλό εκσυγχρονίζοντας τον δήμο μας και βελτιώνοντας την καθημερινότητά μας .  Να λειτουργεί δημοκρατικά και να μην κάνει διακρίσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων." 

Δημότης Κ.Ν.
_________________________________
Γιάννης Κεχρής,
Γενικός Χειρουργός – Εντατικολόγος,
Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου – Χολαργού

"Η Διοίκηση Ξύδη και κάποιοι από την αντιπολίτευση αντιμετωπίζουν τον Δήμο σαν δύο ανεξάρτητες κοινότητες με ποσόστωση ένα προς ένα. Αυτό οδήγησε σε μια σειρά από στρεβλώσεις όπως το κλείσιμο του Γυμναστηρίου της Κρέσνης, των Δημοτικών Πολυϊατρείων του Άνω Χολαργού στην Παπαφλέσσα, την απομάκρυνση του ΚΕΠ στην Ασπασίας κ.α. Για την «Δημοτική Αναγέννηση Παπάγου – Χολαργού» ο Δήμος είναι ενιαίος. Αυτό σημαίνει ότι αντιμετωπίζουμε το κάθε πρόβλημά με βάση την σοβαρότητά του και όχι την γεωγραφία του. Ενιαίος Δήμος σημαίνει ένα Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, σημαίνει ενοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας, ώστε να υπάρχει καλύτερος καταμερισμός του προσωπικού. Ο ενιαίος Δήμος μοιράζει την επιχορήγηση στα αθλητικά σωματεία του Δήμου με βάση την δραστηριότητα, τον αριθμό των αθλητών, τις επιτυχίες κάθε σωματείου ανεξαρτήτως της έδρας του και όχι σε δύο ξεχωριστά ποσά για κάθε κοινότητα ξεχωριστά (16.500 στον Χολαργό, 12500 στον Παπάγο). Ενιαίος Δήμος σημαίνει όντως να λειτουργούν τα σιντριβάνια και των δύο κοινοτήτων  και όχι μόνο αυτό της μιας. Πράγματι , η τωρινή Διοίκηση με τις ενέργειες της υποβάθμισε τον Δήμο και δίχασε τις δύο κοινότητες."

Δεν υπάρχουν σχόλια: