Αναζήτηση

Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013

Αναδημοσίευση της συνέντευξης του Γιάννη Κεχρή στην εφημερίδα "Θόρυβος""Κύριε Κεχρή, έχετε δηλώσει υποψήφιος Δήμαρχος για το δήμο Παπάγου-Χολαργού. Γιατί πιστεύετε ότι οι δημότες πρέπει να σας εμπιστευτούν; Πείτε μας λίγα λόγια για τον εαυτό σας
    
 Να σας ευχαριστήσω πρώτα από όλα που μου δίνετε την ευκαιρία να επικοινωνήσω με το αναγνωστικό σας κοινό.
  Ο κόσμος επιζητά πλήρη ανανέωση του πολιτικού συστήματος στο Δήμο μας. Απορρίπτει τους «επαγγελματίες πολιτικούς» που αντιμετωπίζουν την πολιτική ως όχημα για την επαγγελματική, οικονομική ή κοινωνική ανέλιξη τους και στρέφεται σε νέους, άφθαρτους ανθρώπους που πρωταρχικό μέλημά τους είναι η ανιδιοτελής προσφορά στο Δήμο και στους Δημότες.

 Είμαι γενικός χειρουργός και εντατικολόγος, Διευθυντής Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) τα τελευταία οχτώ χρόνια. Έχω ειδικευτεί στα καλύτερα νοσοκομεία και πανεπιστήμια της Αμερικής και Μ. Βρετανίας συμπεριλαμβανόμενης και της Ιατρικής Σχολής του Harvard. Προσφέρω εθελοντικά τις υπηρεσίες μου ως γενικός χειρουργός στα Δημοτικά Πολυιατρεία για πάνω από δέκα χρόνια.   
 Ασχολούμαι ερασιτεχνικά με τον αθλητισμό (δρομέας μεγάλων αποστάσεων). Είμαι παντρεμένος με την Βίκυ Μυλωνά, αξιωματικό νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο της αεροπορίας και έχουμε μία κόρη δεκαπέντε ετών. Είμαι περήφανος για την οικογένεια μου και για ότι έχω καταφέρει στη ζωή μου με τον αγώνα και την αξία μου
                   
    Εκλεχθήκατε για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος Χολαργού το 2006. Μιλήστε μας για την συμμετοχή σας στην Διοίκηση του τέως Δήμου Χολαργού.
         
  Διετέλεσα Πρόεδρος των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Χολαργού και Πρόεδρος του ΚΑΠΗ Χολαργού. Κατά γενική ομολογία, επί προεδρίας μου οι Παιδικοί Σταθμοί Χολαργού θεωρούνταν από τους καλύτερους του λεκανοπεδίου, ενώ το ΚΑΠΗ βρέθηκε στην καλύτερη κατάστασή του από άποψη συμμετοχής μελών και ποσότητας και ποιότητας δραστηριοτήτων. Επιπλέον, διετέλεσα Αντιπρόεδρος και Γραμματέας της «Εθελοντικής Υπηρεσίας Δασοπροστασίας Δήμου Χολαργού» με καίριες παρεμβάσεις σε θέματα προστασίας του Υμηττού και του περιβάλλοντος. Όλα αυτά τα χρόνια εξέφρασα τεκμηριωμένο πολιτικό λόγο για κάθε θέμα του Δήμου μας τόσο στον τοπικό τύπο όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο μακριά από λαϊκισμούς και αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος με πρωταρχικό μέλημα το συνολικό κοινωνικό καλό.
   Για όλα αυτά ο κόσμος με τίμησε με την ψήφο του και στις εκλογές του 2010 εκλέχθηκα πρώτος σε ψήφους Δημοτικός Σύμβουλος στον Χολαργό.

     Ποια ήταν η στάση σας απέναντι στην Διοίκηση Ξύδη;
    
    Αντιτάχθηκα σθεναρά στην κατάργηση συγκεκριμένων κοινωνικών υποδομών στον Χολαργό, στις υπέρογκες και χωρίς κοινωνικά κριτήρια αυξήσεις των τροφείων των Παιδικών Σταθμών και του κόστους συμμετοχής στις δραστηριότητες του ΚΑΠΗ στις αρχές της τετραετίας, στο αδικαιολόγητο κλείσιμο των αθλητικών εγκαταστάσεων για πάνω από ένα χρόνο, στην υποβάθμιση της καθαριότητας σε όλο τον δήμο και ειδικά στον Χολαργό, στην διαδικασία των απευθείας αναθέσεων, στις κακοτεχνίες στα δημόσια έργα, στην απουσία οποιαδήποτε διαλόγου με την κοινωνία, στο νέο έμβλημα του Δήμου με κυρίαρχο στοιχείο την απομάκρυνση του «Περικλή», στην άρνηση ένταξης συγκεκριμένων περιοχών του Παπάγου στο Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδί, στην προοπτική δημιουργίας υπερμεγέθους και πανάκριβου Πνευματικού Κέντρου με αύξηση του συντελεστή δόμησης στην Βενιζέλου.
           
     Θα σας ζητήσω να αναφέρετε  συνοπτικά, ποια θα είναι τα σημαντικά που οραματίζεστε για τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού.
           
  Θα πρέπει πρωταρχικά να κινητοποιήσουμε το σύνολο της τοπικής κοινωνίας στην κατεύθυνση δημιουργίας ενός πλέγματος κοινωνικής προστασίας, που θα αγκαλιάσει τον κοινωνικά αδύναμο συνάνθρωπό μας.
   Όλες οι παλιές αυτοδιοικητικές δομές κοινωνικής υποστήριξης όπως οι Παιδικοί Σταθμοί, τα ΚΑΠΗ, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» αλλά και οι νεότερες δημοτικές παρεμβάσεις κοινωνικής αλληλεγγύης όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό φαρμακείο, η υποστηρικτική διδασκαλία θα πρέπει να αναπτυχθούν περισσότερο.
  Ταυτόχρονα, ο εκσυγχρονισμός του Δήμου θα πρέπει να προχωρήσει στα θέματα διαφάνειας και ισονομίας, διαλόγου και δημοκρατίας.
 Οραματίζομαι έναν Δήμο σύγχρονο, δημοκρατικό, ανθρώπινο, που θα σέβεται το δημόσιο χρήμα, θα πληρώνει στην ώρα του και δεν θα επιβαρύνει τις επόμενες γενιές με χρέη. Θα προωθεί τον Μαζικό, Ερασιτεχνικό, Λαϊκό Αθλητισμό. Θα εστιάζει στην ποιότητα και όχι στο εύπεπτο θέαμα στον τομέα του πολιτισμού. Θα υποστηρίζει τις νέες τεχνολογίες και την ανακύκλωση στην διαχείριση των απορριμμάτων. Θα επικεντρώνεται στον έλεγχο των αιτίων της εγκληματικότητας. Θα αναπτύξει τους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης με προτεραιότητα στον πεζό. Θα σέβεται και θα προστατεύει τον ελεύθερο Δημόσιο Κοινόχρηστο χώρο και θα συμβάλλει στην ουσιαστική αναβάθμιση του περιβάλλοντος."

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο ΓΙΑΝΝΗ ευτυχώς που υπάρχουν ακόμη άνθρωποι σαν και εσένα για να πάει ο τόπος λίγο παραπέρα.
Εμπρός λοιπόν !!!
Ολοι εμείς οι ερασιτέχνες δρομείς είμαστε μαζί σου !!!!!