Αναζήτηση

Τρίτη, 9 Ιουλίου 2013

Το νέο τεύχος της τοπικής εφημερίδας «Υγεία και Πολιτισμός».Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της τοπικής εφημερίδας «Υγεία και Πολιτισμός».  Στο φύλλο αυτό παρουσιάζονται δύο σημαντικές πρωτοβουλίες του «Πολιτιστικού Συλλόγου Υγειονομικών Χολαργού - Παπάγου».

Η πρώτη αφορά κείμενο – παρέμβαση προς την Δημοτική Αρχή σχετικά με την απομάκρυνση των επιγραφών από τα καταστήματα. Πρόκειται για ένα θέμα που απασχολεί όλους τους επαγγελματίες του Δήμου μας. Το κείμενο αυτό αναδεικνύει μια σειρά ερωτημάτων: Γιατί πολλοί Δήμοι δεν προχώρησαν στην αφαίρεση των πινακίδων;  Μια πινακίδα - επιγραφή μέσα σε ένα στενό δρόμο χαμηλής ταχύτητας, μέσα στην αγορά, δημιουργεί πραγματικά πρόβλημα ασφάλειας στην οδήγησή;  Αναμφίβολα, υπάρχει θέμα αισθητικής που όμως έρχεται σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με την οικονομική επίπτωση της αφαίρεσης των επιγραφών σε αυτήν την περίοδο της οικονομικής κρίσης, που μαστίζει τους περισσότερους επαγγελματίες.


Η δεύτερη πρωτοβουλία αφορά την διοργάνωση σεμιναρίων εκπαίδευσης του κοινού στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση σε παιδιά και ενήλικες. Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν  στο Δημοτικό Καφέ Χολαργού, την Κυριακή στις 9 Ιουνίου. Περιλάμβαναν επίδειξη και πρακτική εξάσκηση σε προπλάσματα (κούκλες εκπαίδευσης) και χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή. Έμπειροι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές εκπαίδευσαν δεκάδες πολίτες στην άμεση αντιμετώπιση του αιφνίδιου θανάτου. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στην πρόταση που εκφράστηκε πρόσφατα στο ιστολόγιο  μας για «αγορά και τοποθέτηση σε σημεία μαζικής συνάθροισης του πληθυσμού «Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών» και εκπαίδευση του πληθυσμού στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση».
  


Δεν υπάρχουν σχόλια: