Αναζήτηση

Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013

Επιστολή διαμαρτυρίας για την Πλατεία Κύπρου

Παραθέτουμε την επιστολή διαμαρτυρίας που έχει υπογραφεί από 55 κατοίκους της περιοχής της Πλ. Κύπρου, έχει πρωτοκολληθεί στο Δήμο στις 29/07/13 με αρ. πρωτ. 26314 και αφορά προβλήματα της περιοχής που χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση από την διοίκηση του Δήμου.
                                     Παπάγος – Χολαργός, 23/07/13

Προς:
Δήμαρχο Παπάγου – Χολαργού
Πρόεδρο και Δημοτικούς Συμβούλους Παπάγου –Χολαργού 

Πρόεδρο και Μέλη του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας
Χολαργού

ΘΕΜΑ: Πλατεία Κύπρου

Κυρίες/οι,

Μια σειρά άρθρων που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στο διαδίκτυο αναδεικνύουνε τα χρονίζοντα και με υψηλή επικινδυνότητα προβλήματα της Πλ. Κύπρου και των παρυφών της και τα οποία αποτελούν φωνή διαμαρτυρίας για εμάς τους περίοικους.

Με αυτή την φωνή θέλουμε να ενώσουμε και τις δικές μας με την ελπίδα ότι επιτέλους οι αρμόδιοι και κυρίως οι νομικά υπεύθυνοι θα ευαισθητοποιηθούν προκειμένου να δοθούν σύντομα οι αναγκαίες λύσεις.

Στην παρούσα επιστολή θα περιοριστούμε σε δυο μόνο από τα αναφερόμενα προβλήματα στα παραπάνω άρθρα, επειδή αυτά είναι τα πλέον επείγοντα λόγω της υψηλής τους επικινδυνότητας:

1. Σε ένα από τα παραπάνω άρθρα αναφέρονταν τα προβλήματα της παιδικής χαράς και συγκεκριμένα σε ορισμένα παιχνίδια που παρουσίαζαν προχωρημένη φθορά και φυσικά επικινδυνότητα για τα παιδιά που τα χρησιμοποιούσαν. Αντιδρώντας σε αυτό οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, στης 15/07/13 προχώρησαν στην εκρίζωση ενός συγκροτήματος παιχνιδιών αφήνοντας τεράστιες τρύπες ανοιχτές με ορατό τον κίνδυνο ατυχήματος τόσο των παιδιών όσο και των γονέων. Κατόπιν διαμαρτυρίας των περιοίκων έσπευσαν και κάλυψαν τις τρύπες πρόχειρα με τα χώματα που υπήρχαν πέριξ από τις τρύπες, με αποτέλεσμα ο κίνδυνος ατυχήματος να εξακολουθεί να είναι υπαρκτός, αλλά όχι ορατός. Δεδομένου ότι τα χώματα στις τρύπες έχουνε ριχθεί τόσο χαλαρά ώστε εάν πατήσει κάποιος σε μια από αυτές είναι βέβαιο ότι το πόδι του θα βυθιστεί στην τρύπα με συνέπειες σίγουρα όχι ευχάριστες. Ένα ακόμα δυσάρεστο αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος για την πλατεία μας είναι ότι οι γονείς αναγκάζονται να πηγαίνουν τα παιδιά τους σε άλλες παιδικές χαρές, άρα σε μεγάλη απόσταση. Συνεπώς η πλατείας μας ερήμωσε από τα ίδια μας τα παιδιά.

2. Εξαιρετικής σημασίας για την υγεία των περιοίκων της πλατείας είναι η αναφορά σε παραπάνω άρθρο της ύπαρξης στάσιμων νερών στις παρυφές της πλατείας και συγκεκριμένα στην διασταύρωση των οδών Πλ. Κύπρου & Ψαρρών με λογική συνέπεια να ενδημούν κουνούπια δυνητικά μολυσμένα και άρα υψηλή πιθανότητα μόλυνσης των περιοίκων και αυτών που κυκλοφορούν στην εγγύς της εστίας μόλυνσης της περιοχής.
 
Τα προαναφερόμενα άρθρα και το φωτογραφικό υλικό που τα συνοδεύει μπορείτε να τα βρείτε στο ιστολόγιο:
http://dimotikianagennisiph.blogspot.gr
Κατόπιν των παραπάνω, παρακαλούμε με έμφαση:

α) Την άμεση τοποθέτηση του συγκροτήματος παιχνιδιών είτε επισκευασμένου είτε καινούργιου προκειμένου να γυρίσουν τα παιδιά στην πλατείας μας και φυσικά αυτό να γίνει πριν τελειώσουν οι διακοπές τους.

β) Την άμεση παρέμβαση στο οδόστρωμα της οδού Πλ. Κύπρου για την αποκατάσταση της ομαλής ροής των νερών με αποτέλεσμα την αποφυγή δημιουργίας στάσιμων νερών. Αυτή η μικρής δαπάνης παρέμβαση στο οδόστρωμα θεωρούμε ότι θα πρέπει να γίνει εντός των προσεχών ημερών, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος μόλυνσης των περιοίκων.

Με Εκτίμηση,

Περίοικοι της Πλ. Κύπρου.

Το παρόν κείμενο έχει υπογραφτεί από 55 κατοίκους της περιοχής και έχει πρωτοκολληθεί στο Δήμο στις 29/07/2013 με Αρ. Πρωτ.: 26314.

Δεν υπάρχουν σχόλια: